Στήριξη στη Λευκωσία για την 6μηνη προεδρία της ΕΕ από τον Ρομπάι
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι εξέφρασε τη στήριξή του στην Λευκωσία, που αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ για το επόμενο εξάμηνο. Ο Ρομπάι επισήμανε ότι αναμένει από όλες τις χώρες της περιοχής να συνεισφέρουν, ώστε να υπάρξει καλό κλίμα, και ζήτησε αυτοσυγκράτηση και συνεργασία. Επιπλέον, καλωσόρισε τη δέσμευση της Κύπρου να προωθήσει αποφασιστικά πολιτικές, που θα διασφαλίζουν την επιστροφή της οικονομικής ανάπτυξης.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι εξέφρασε τη στήριξή του στην Λευκωσία, που αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ για το επόμενο εξάμηνο. Ο Ρομπάι επισήμανε ότι αναμένει από όλες τις χώρες της περιοχής να συνεισφέρουν, ώστε να υπάρξει καλό κλίμα, και ζήτησε αυτοσυγκράτηση και συνεργασία. Επιπλέον, καλωσόρισε τη δέσμευση της Κύπρου να προωθήσει αποφασιστικά πολιτικές, που θα διασφαλίζουν την επιστροφή της οικονομικής ανάπτυξης.
Μετά από πρόγευμα εργασίας με τον Κύπριο Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια, ο κ. Ρομπάι διαβεβαίωσε επίσης ότι η κυπριακή Προεδρία, η οποία όπως ανέφερε, αναλαμβάνει σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα έχει την πλήρη στήριξη των Βρυξελλών και τόνισε ότι αναμένει από όλες τις χώρες της περιοχής να συνεισφέρουν, ώστε να υπάρξει καλό κλίμα τους επόμενους έξι μήνες.
Είναι η στιγμή, τόνισε ο κ. Ρομπάι, για αυτοσυγκράτηση και συνεργασία και δήλωσε ότι σε κάθε περίπτωση η Λευκωσία μπορεί να στηρίζεται σε αυτόν.
Ο πρόεδρος Χριστόφιας διαβεβαίωσε ότι η Λευκωσία θα καταβάλει το άπαν των δυνάμεών της για προώθηση των θεμάτων, που αφορούν την ανάπτυξη.
Βασικό θέμα συζήτησης των δύο ανδρών ήταν το νέο Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος Χριστόφιας, με τον κ. Ρομπάι συμφώνησαν ότι αυτό που χρειάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση αυτήν τη στιγμή, είναι να υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια, ώστε να καταστούν πιο αποτελεσματικές οι πολιτικές της.
Είπε επίσης ότι ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η οικονομική κατάσταση στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι έδωσε τις αναγκαίες εξηγήσεις και πως τόνισε στο συνομιλητή του ότι η βασική ανάγκη είναι η στήριξη των τραπεζών και όχι η οικονομία γενικότερα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο πελάτης του Predator έχει πάντα δίκιο μέχρι ο πωλητής να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο
- Γιατί είναι τόσο δύσκολο να νιώσουμε ασφαλείς σήμερα;
- Επιμένει ο Τραμπ: «Έχω το απόλυτο δικαίωμα να επαναφέρω τους τελωνειακούς δασμούς»
- Ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις – Ποιοι κωδικοί μειώνουν τον φόρο
- Συνταγές: Βγάλαμε λαβράκι
- AI: Όταν η ταχύτητα γίνεται εχθρός της ασφάλειας
- Οργή από το Ιράν για τον βομβαρδισμό των εγκαταστάσεων αποθήκευσης καυσίμων από το Ισραήλ
- Το Ιράν δεν είναι ακόμη έτοιμο να σταματήσει τον πόλεμο, λέει ο Τραμπ – Νέο κύμα ισραηλινών βομβαρδισμών στην Τεχεράνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 16.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/davide-venturelli-lh0mqRUCrok-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442