Κοινή ομάδα εργασίας του ΥΠΕΣ με την Task Force για την εξοικονόμηση πόρων
Κοινή ομάδα εργασίας του υπουργείου Εσωτερικών με την Task Force θα συγκροτηθεί την ερχόμενη εβδομάδα με στόχο την εξοικονόμηση πόρων από τον εκσυγχρονισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι θα δοθούν για προγράμματα καταπολέμησης της φτώχειας. Αυτό αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χ. Αθανασίου με την Task Force, με επικεφαλής τον Χορστ Ράιχενμπαχ.
Κοινή ομάδα εργασίας του υπουργείου Εσωτερικών με την Task Force θα συγκροτηθεί την ερχόμενη εβδομάδα με στόχο την εξοικονόμηση πόρων από τον εκσυγχρονισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι θα δοθούν για προγράμματα καταπολέμησης της φτώχειας.
Αυτό αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και του
αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χ. Αθανασίου με την Task Force, με επικεφαλής τον Χορστ Ράιχενμπαχ.
Στόχος της κοινής ομάδας εργασίας είναι να δημιουργηθεί μία ασπίδα κοινωνικής προστασίας για τις ομάδες που έχουν θιγεί από την κρίση. Τα προγράμματα θα εφαρμοστούν καταρχήν πιλοτικά σε ορισμένους δήμους και μετά θα επεκταθούν.
«Κινηθήκαμε επιθετικά και παρουσιάσαμε πίνακα μείωσης κόστους» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών. Σύμφωνα με τον πίνακα μείωσης του κόστους, εξοικονομήθηκαν 40 εκατ. ευρώ από τη μείωση του κόστους των εκλογών κατά 50% συγκριτικά με το 2009, ακόμη 7 εκατ. ευρώ από τη μη πληρωμή ειδικών συμβούλων και επιτροπών, επίσης 9 εκατ. ευρώ από την ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων σε εξωτερικούς συνεργάτες σε ορισμένους δήμους (το ετήσιο κόστος μειώθηκε από 87 εκατ. ευρώ σε 78 εκατ. ευρώ) και επιπλέον ποσό από τον εξορθολογισμό δαπανών σε κοινωνικές δομές, όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Όπως σημείωσε ο κ. Αθανασίου, επίσης, τέθηκε το ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής και το υψηλό κόστος παροχής ιατρικής, φαρμακευτικής φροντίδας σε νόμιμους και παράνομους αλλοδαπούς.
Ο κ. Ράιχενμπαχ αναγνώρισε ως σοβαρό θέμα για τη χώρα το μεταναστευτικό και δήλωσε ικανοποιημένος διότι «έχει γίνει προετοιμασία για το νέο οδικό χάρτη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις: Πώς να αποφύγετε την παγίδα των τεκμηρίων
- Συνταγή: Ριγκατόνι με πέστο λιαστής ντομάτας και μανιτάρια
- Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο – Τι θα συζητηθεί
- Επικοινωνία της προέδρου του Μεξικού με τον Τραμπ μετά τον θάνατο του «Ελ Μέντσο»
- Διατροφή: Ποια είναι η καλύτερη ώρα να τρώμε για βράδυ;
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις με πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά – Πού θα βρέξει
- Πώς σώζεται η περιουσία σας αποφεύγοντας τα δικαστήρια
- Μαρκ Ράφαλο VS Τζέιμς Κάμερον: Άν το deal της Netflix το έκλεινε η Paramount θα είχατε πρόβλημα με τα μονοπώλια;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/donna-elliot-NCh4pgfdYCA-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442