Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει τοπικοί φορείς κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών σε Ζώνη Ειδικής Προστασίας
Ενημέρωση για την προσφυγή στο ΣτΕ κατά την απόφασης του ΥΠΕΚΑ να εγκαταστήσει 250 ανεμογεννήτριες σε Ζώνη Ειδικής Προστασίας στη Μάνη θα πραγματοποιήσουν 32 σύλλογοι και φορείς της περιοχής.
Ενημέρωση για την προσφυγή στο ΣτΕ κατά την απόφασης του ΥΠΕΚΑ να εγκαταστήσει 250 ανεμογεννήτριες σε Ζώνη Ειδικής Προστασίας στη Μάνη θα πραγματοποιήσουν 32 σύλλογοι και φορείς της περιοχής.
Ήδη οι φορείς της Μάνης και πάνω από 1.150 ιδιώτες προσέφυγαν στο ΣτΕ, κατά των δύο πρόσφατων αποφάσεων του ΥΠΕΚΑ (α.π.197130/26.3.2012 και α.π.197266/30.3.2012) για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Μάνη.
«Η εγκατάσταση 250 ανεμογεννητριών γιγαντιαίων διαστάσεων,» όπως επισημαίνουν «ύψους 120 μέτρων, με πτερύγια διαμέτρου 70 μέτρων οι οποίες θα τοποθετηθούν σε όλο το μήκος της χερσονήσου της Μάνης και θα συνοδεύονται από εκβραχισμούς, χαντάκια βάθους ενός μέτρου, πυλώνες και δρόμους που θ’ ανοιχτούν και θα διαπλατυνθούν για την εγκατάσταση των εργοταξίων στις κορυφογραμμές, όχι απλά θα αλλοιώσει, αλλά θα καταστρέψει ανεπανόρθωτα το απαράμιλλο φυσικό και πολιτιστικό κάλλος της ιδιαίτερης μας πατρίδας.
»Η Μάνη, λόγω του ενιαίου φυσικού περιβάλλοντος και τοπίου της είναι ένα ανοιχτό μουσείο, με 96 παραδοσιακούς οικισμούς από τους 118 της Πελοποννήσου, ενώ η καταστροφή του οικοσυστήματος της θα εκμηδενίσει τη βιοποικιλότητα της η οποία αποτελεί τη μοναδική προίκα ανάπτυξή της και θα απωλέσει το χαρακτηρισμό ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας «NATURA» της ΕΕ. Υπογραμμίζεται ότι ο εν λόγω χαρακτηρισμός δόθηκε υποχρεωτικά από το ΥΠΕΚΑ στη Μάνη κατόπιν της καταδικαστικής Απόφασης C 334-04/25.10.2007 του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.»
in.gr
- Ενοίκια: Τα σημεία «κλειδιά» για το Ε2
- Αντισημιτισμός vs Ακτιβισμός: Πώς η Βρετανία παγιδεύτηκε ανάμεσα στον Κάνιε και τη Γάζα
- «Δέματα Αγάπης» από την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας
- Greek Economy Growth Forecast Cut to 1.9% for 2026
- Μαρούσι: Πώς βρέθηκε στο κενό η 27χρονη – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου
- Ουγγαρία – Ελλάδα 13-12: Πρεμιέρα με ήττα για την Εθνική στα προκριματικά του World Cup στην Αλεξανδρούπολη
- Νορβηγία: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες από χιονοστιβάδα
- Αλ. Τσίπρας: Το μόνο ασυμβίβαστο που θα έπρεπε να θεσπιστεί είναι αυτό του πρωθυπουργού και του πολιτικού απατεώνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442