Ξυλοδαρμός δημοσιογράφου της Jerusalem Post στο κέντρο της Αθήνας
Επίθεση από 20 άγνωστους κρανοφόρους, που επέβαιναν σε μηχανάκια στην περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου, δέχτηκε την Τρίτη δημοσιογράφος της Jerusalem Post Τζιλ Σέφλερ, σύμφωνα με την ίδια την εφημερίδα. Η αστυνομία ήταν απούσα κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
Επίθεση από 20 άγνωστους κρανοφόρους, που επέβαιναν σε μηχανάκια στην περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου, δέχτηκε την Τρίτη δημοσιογράφος της Jerusalem Post Τζιλ Σέφλερ, σύμφωνα με την ίδια την εφημερίδα. Η αστυνομία ήταν απούσα κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της αγγλόφωνης εφημερίδας, ο Σέφερ βρισκόταν στην περιοχή, όταν η ομάδα με τα κράνη και λοστούς επιτέθηκε σε πρόσφυγες, μετανάστες και άστεγους επί ένα 15λεπτο.
Οπως αναφέρει ο Σέφερ δεν γνωρίζει την πολιτική ταυτότητα των δραστών και αν προέρχονταν «από την ακροδεξιά ή την ακροαριστερά», ενώ η εφημερίδα πιθανολογεί ότι αυτοί μπορεί να ήταν «αναρχικοί σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, που κυνηγούσαν εμπόρους ναρκωτικών ή μέλη της Χρυσής Αυγής, μιας νεοναζιστικής οργάνωσης, γνωστής για επιθέσεις και χτυπήματα σε ξένους».
Ο Σέφλερ βρισκόταν στην Ελλάδα για να κάνει ένα ρεπορτάζ σχετικά με τη Χρυσή Αυγή και υποστηρίζει ότι στάθηκε τυχερός που δεν τραυματίστηκε πιο σοβαρά.
Αναφέρει εξάλλου ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη δράση ακραίες ομάδες ομάδες που επιχειρούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Αναφέρει ότι οι αρχές της χώρας οφείλουν να παρέμβουν για να προστατεύσουν τους μετανάστες, τους τουρίστες και τους δημοσιογράφους από το κύμα βίας.
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Δήμος Αθήνας δεν απάντησε χθες σε σχετικές διαμαρτυρίες δημοσιογράφων γιατί, όπως είπε, δεν λειτουργούσε η υπηρεσία e-mail.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)























![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442