Καταδικάζει ο Πάπας την κάλυψη του σκανδάλου Vatileaks από τα μέσα ενημέρωσης
Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο σκάνδαλο Vatileaks που συνταράσσει την Αγία Έδρα εξαπολύοντας δριμύ «κατηγορώ» κατά των μέσων ενημέρωσης, τα οποία παρουσιάζουν κατά τον ποντίφικα μία εικόνα της Αγίας Έδρας που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μιλώντας σε χιλιάδες πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' εξέφρασε την «εμπιστοσύνη» του στους πιο «στενούς του συνεργάτες» υπό το βάρος του σκανδάλου διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων.
Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο σκάνδαλο Vatileaks που συνταράσσει την Αγία Έδρα εξαπολύοντας δριμύ «κατηγορώ» κατά των μέσων ενημέρωσης, τα οποία παρουσιάζουν κατά τον ποντίφικα μία εικόνα της Αγίας Έδρας που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Μιλώντας σε χιλιάδες πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ο Πάπας εξέφρασε την «εμπιστοσύνη» του στους πιο «στενούς του συνεργάτες» υπό το βάρος του σκανδάλου διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων, στο πλαίσιο του οποίου συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα ο οικονόμος του ποντίφικα Πάολο Γκαμπριέλε.
«Τα σενάρια που αυξάνονται και μεγαλοποιούνται από κάποια μέσα ενημέρωσης ξεπερνούν τα γεγονότα, δίνοντας μια εντύπωση της Αγίας Έδρας που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» δήλωσε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ’
«Επιθυμώ να επαναλάβω την εμπιστοσύνη και την ενθάρρυνση μου στους πιο στενούς μου συνεργάτες που με βοηθούν καθημερινά με πίστη και πνεύμα θυσίας να εκπληρώνω τα καθήκοντά μου» σημείωσε.
Αυτά τα γεγονότα σημείωσε ο Πάπας «προκάλεσαν θλίψη στην καρδιά μου», αλλά «η Εκκλησία οδηγείται από το Άγιο Πνεύμα» και «ο Κύριος δεν θα της στερήσει ποτέ τη βοήθειά του για να την στηρίξει στο δρόμο της» επισήμανε.
Από τον Ιανουάριο εκατοντάδες απόρρητα έγγραφα του Πάπα διέρρευσαν στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, γεγονός που προκάλεσε κρίση στην Αγία Έδρα. Ο Πάολο Γκαμπριέλε φέρεται να είναι ένας από αυτούς που διοχέτευσαν τα έγγραφα.
Διάφορα σενάρια εμφανίζονται στον ιταλικό Τύπο για τους υπεύθυνους αυτών των διαρροών με τις ιταλικές εφημερίδες να ισχυρίζονται ότι γι’ αυτές ενδέχεται να ευθύνονται κάποιοι καρδινάλιοι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Πούτιν: Θερμή υποδοχή του Ρώσου προέδρου στην Ινδία – Στο επίκεντρο το πετρέλαιο, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Το Παγκόσμιο Κύπελλο… ξεκινάει: Το βράδυ της Παρασκευής η κλήρωση του Μουντιάλ 2026
- Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ποταμός – Κινδύνευσαν τουρίστες και κάτοικοι στη Φοινικούντα
- Αγρότες: Χιλιάδες τρακτέρ στους δρόμους, «η πιο μεγάλη κινητοποίηση από το 2016» – Στα σκοινιά η κυβέρνηση
- 18 χρόνια και 1.297 αγώνες: Ο ΛεΜπρόν για πρώτη φορά μονοψήφιος από το 2007!
- Η Pantone κάνει μια εκπληκτική επιλογή για το χρώμα (μη χρώμα) της χρονιάς 2026 -«Η ιστορία από την αρχή»
- Σφυροκοπάει η κακοκαιρία Byron – Πού καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
- Συνέχεια στο νικηφόρο σερί θέλει να δώσει ο Παναθηναϊκός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442