Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Σε αναζήτηση στοιχείων οι ιταλικές Αρχές για την φονική έκρηξη το Μπρίντιζι

Σε αναζήτηση στοιχείων οι ιταλικές Αρχές για την φονική έκρηξη το Μπρίντιζι

Προς όλες τις κατευθύνσεις –αν και ενδείξεις δείχνουν σαφώς προς την πλευρά της μαφίας– στρέφεται η ιταλική αστυνομία στις έρευνες της για την έκρηξη έξω από το σχολείο του Μπρίντιζι, κατά την οποία σκοτώθηκε μία μαθήτρια και άλλα επτά άτομα τραυματίστηκαν. Αν επαληθευτεί η συμμετοχή της μαφίας πρόκειται για ενέργεια που βάζει νέα δεδομένα στον πόλεμο του ιταλικού κράτους με το οργανωμένο έγκλημα.

Προς όλες τις κατευθύνσεις στρέφεται η ιταλική αστυνομία στις έρευνες της για την έκρηξη έξω από το σχολείο του Μπρίντιζι κατά την οποία σκοτώθηκε μία μαθήτρια και άλλα επτά άτομα τραυματίστηκαν.

«Οι έρευνες είναι πολυσύνθετες» επισήμανε σχετικά η υπουργός Εσωτερικών Άννα Μαρία Καντσελιέρι εκτιμώντας ότι δεν μοιάζει με μαφιόζικη επίθεση, γιατί μέχρι τώρα το οργανωμένο έγκλημα στην Ιταλία δεν έπληξε ποτέ μαθητές ή φοιτητές. Προειδοποιεί ότι δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για την ώρα, τουλάχιστον.

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 07:45, την ώρα που οι μαθητές έμπαιναν στις τάξεις στο λύκειο Φραντσέσκα Μορβίλο Φαλκόνε, που ονομάστηκε έτσι από την σύζυγο του δικαστή Τζιοβάνι Φαλκόνε.

Νεκρή είναι η 16χρονη μαθήτρια Μελίσα Μπάσι, ενώ σε κρίσιμη κατάσταση είναι η φίλη της Βερόνικα, την οποία οι πληροφορίες έφεραν και αυτή να έχει υποκύψει.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από τρεις φιάλες υγραερίου χωρίς να είναι σαφές πώς ενεργοποιήθηκαν, δηλαδή με τηλεχειριστήριο ή με ωρολογιακό μηχανισμό.

Οι ενδείξεις σε βάρος της μαφίας είναι ισχυρές: το συγκεκριμένο σχολείο είχε κερδίσει βραβείο για αφίσα κατά της μαφίας, ενώ φέρει και το όνομα της συζύγου του εισαγγελέα Τζοβάνι Φαλκόνε, συμβόλου στον αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος. Το ζευγάρι Φαλκόνε δολοφονήθηκε πριν από 20 χρόνια από την σικελική μαφία, στις 23 Μαΐου 1992.

Εξάλλου, πριν από λίγες ημέρες στο χωριό Μεσάνιε, κοντά στο Μπρίντιζι συνελήφθησαν ισχυροί νονοί της Κάτω Ιταλίας και, τέλος, πυρπολήθηκε το αυτοκίνητο ενός εμπόρου που αρνήθηκε να καταβάλλει, στην τοπική μαφία, την υποχρεωτική προστασία. Η Μελίσα Μπάσι ήταν και αυτή από το Μεσάνιε.

Αν τελικά επιβεβαιωθεί η ανάμιξη της μαφίας θα σημαίνει ότι το οργανωμένο έγκλημα της περιοχής, το «Ιερό Ενωμένο Στεφάνι», αποφάσισε ουσιαστικά να κηρύξει πόλεμο στο ιταλικό κράτος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο