
Την Τετάρτη διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές
Μέσα στο ρευστό μετεκλογικό πολιτικό σκηνικό διεξάγονται αύριο, Τετάρτη οι εκλογές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ για την εκλογή αντιπροσώπων των φοιτητών και σπουδαστών. Ωστόσο, παρά τις πολιτικές εξελίξεις, το κλίμα στα πανεπιστήμια είναι τόσο υποτονικό, ώστε δεν θυμίζει ούτε στο ελάχιστο την ατμόσφαιρα παλαιότερων ετών. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που αναμένουν μεγάλη αποχή.
Μέσα στο ρευστό μετεκλογικό πολιτικό σκηνικό διεξάγονται αύριο, Τετάρτη, οι εκλογές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ για την εκλογή αντιπροσώπων των φοιτητών και σπουδαστών.
Ωστόσο, παρά τις πολιτικές εξελίξεις, το κλίμα στα πανεπιστήμια είναι τόσο υποτονικό, ώστε δεν θυμίζει ούτε στο ελάχιστο την ατμόσφαιρα παλαιότερων ετών. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που αναμένουν μεγάλη αποχή.
Αυτοί που αναμένουν να αυξήσουν τα ποσοστά τους είναι οι εκπρόσωποι των παρατάξεων των αριστερών κινήσεων, που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, περιμένοντας να αποτυπωθεί και στις φοιτητικές εκλογές η άνοδος των ποσοστών του κόμματος.
Όπως ορισμένοι από αυτούς επισημαίνουν, μπορεί το κλίμα να φαίνεται υποτονικό, θεωρείται, όμως, βέβαιο ότι η ψήφος των φοιτητών θα επηρεαστεί από την ψήφο των πολιτών στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Δεν είναι λίγοι, πάντως, εκείνοι που ανησυχούν για το ενδεχόμενο να ανατραπούν οι «ισορροπίες» των παρατάξεων μέσα στις σχολές. Ενδιαφέρον παρουσιάζει μια μικρής έκτασης διάσπαση της ΠΑΣΠ, καθώς, σε ορισμένες πόλεις, μέλη της παράταξης αποφάσισαν να διαφοροποιηθούν από τις επίσημες θέσεις του κόμματος σχετικά με το μνημόνιο και τη γενικότερη πολιτική του. Οι διαφωνούντες έχουν ιδρύσει παράταξη με την επωνυμία «Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα» σε ορισμένες πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα.
Αισιόδοξη και με αυτοπεποίθηση «κατεβαίνει» η ΔΑΠ, που δεν αναμένει απώλειες. Αντιθέτως, προσβλέπει σε αύξηση των ποσοστών της.
Χαρακτηριστικό, πάντως, του κλίματος είναι το γεγονός ότι δεν γίνονται ομιλίες πολιτικών αρχηγών και στελεχών, όπως συνηθιζόταν παλαιότερα στα αμφιθέατρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δεν σηκώνουν κεφάλι οι Μπακς (124-112) – Όλα τα αποτελέσματα στο NBA
- Ζάκυνθος: Συγκλονίζει ο πατέρας του παιδιού που κατασπαράχθηκε από το πιτμπουλ – «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»
- Ενισχύσεις: Ποια ποσά ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι κατέβαλε στους αγρότες [πίνακες]
- Η επιστήμη έχει την απάντηση στο δίλημμα «τσάι ή καφές»
- Συνταξιοδότηση: Σε συνεχή άνοδο οι νέες αιτήσεις απονομής συντάξεων
- Ευλογιά προβάτων: Νοσηλεύεται με συμπτώματα εγκεφαλικού ο κτηνοτρόφος που αποχαιρέτησε με λυγμούς 450 πρόβατα
- Ουκρανία: Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Μαϊάμι, παραμένουν τα «αγκάθια» – Νέα «μαζική» επίθεση της Ρωσίας
- Ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης στη Θεσσαλονίκη – Εκτός έδρας «μάχη» για Παναθηναϊκό, με Ατρόμητο η ΑΕΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Ενισχύσεις: Ποια ποσά ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι κατέβαλε στους αγρότες [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/TSC_4_LARISA-4-127x85.jpg)





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)













![Ενισχύσεις: Ποια ποσά ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι κατέβαλε στους αγρότες [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/TSC_4_LARISA-4-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442