Σεισμικές δονήσεις «ταρακούνησαν» τη Μεσσηνία
Δύο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 5,3 και 4,2 βαθμών, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, σημειώθηκαν το μεσημέρι στην Μεσσηνία, 15 χλμ δυτικά της Μεθώνης. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,5 βαθμών και το επίκεντρο εντοπίζεται σε θαλάσσια περιοχή. Λόγω του μικρού εστιακού βάθους οι σεισμοί έγιναν ιδιαίτερα αισθητός.
Δύο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 5,3 και 4,2 βαθμών, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, σημειώθηκαν το μεσημέρι στην Μεσσηνία, 15 χλμ δυτικά της Μεθώνης.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,5 βαθμών και το επίκεντρο εντοπίζεται σε θαλάσσια περιοχή. Λόγω του μικρού εστιακού βάθους οι σεισμοί έγιναν ιδιαίτερα αισθητός.
Ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 14:23 ώρα Ελλάδος, ενώ ο δεύτερος λίγο μετά τις 15:00.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Κάνει σκέψεις παραίτησης ο Αλμέιδα από τη Σεβίλλη»
- Σε θέσεις μάχης οι αγρότες: Συσκέψεις στα μπλόκα, αποφάσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο – Αγωνία στο Μαξίμου
- Μήπως ο Τραμπ είναι… ανισόρροπος; – Μια αναδρομή στην ασυνήθιστη συμπεριφορά του Αμερικανού προέδρου το 2025
- Συνάντηση με έναν ασυνόδευτο ή αδέσποτο σκύλο – Πώς πρέπει να κινηθούμε
- Γιατί ένα ξέσπασμα βωμολοχίας μπορεί να σας κάνει καλό
- Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο στην Λάππα – Ένας νεκρός και δύο ακόμη σοβαρά τραυματίες
- Κρασί επιδορπίου: Η επιστροφή του στο τραπέζι – Η νέα μόδα
- ESPN Brazil: «Ο Τετέ ανακοινώνεται τις επόμενες ώρες στην Γκρέμιο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442