14 Ιανουαρίου: Φυλακίζονται οι πρωτεργάτες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου. 5 Φεβρουαρίου: Η Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις (ΕΚ-ΝΔ) μετονομάζεται σε «Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου» (ΕΔΗΚ). 30 Μαρτίου: Διενεργούνται σε όλη την επικράτεια δημοτικές εκλογές. Δήμαρχος Αθηναίων εκλέγεται ο Ιωάννης Παπαθεοδώρου, ενώ στη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά τα αποτελέσματα στέλνουν τους υποψηφίους σε δεύτερο γύρο εκλογών. 6 Απριλίου: […]
14 Ιανουαρίου: Φυλακίζονται οι πρωτεργάτες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου.
5 Φεβρουαρίου: Η Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις (ΕΚ-ΝΔ) μετονομάζεται σε «Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου» (ΕΔΗΚ).
30 Μαρτίου: Διενεργούνται σε όλη την επικράτεια δημοτικές εκλογές. Δήμαρχος Αθηναίων εκλέγεται ο Ιωάννης Παπαθεοδώρου, ενώ στη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά τα αποτελέσματα στέλνουν τους υποψηφίους σε δεύτερο γύρο εκλογών.
6 Απριλίου: Πραγματοποιείται η επαναληπτική ψηφοφορία για την εκλογή δημάρχων σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Εκλέγονται ο Τ.Βουλοδήμος και ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, αντίστοιχα.
11 Ιουνίου: Το ελληνικό Κοινοβούλιο ψηφίζει το νέο Σύνταγμα της χώρας. Από την ψηφοφορία απουσιάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
20 Ιουνίου: Εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Τσάτσος, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το Μάιο του 1980.
23 Αυγούστου: Καταδικάζονται σε θάνατο οι πραξικοπηματίες Γεώργιος Παπαδόπουλος, Στυλιανός Παττακός και Νικόλαος Μακαρέζος, ενώ άλλοι οκτώ καταδικάζονται σε ισόβια.
30 Δεκεμβρίου: Οι Δ.Ιωαννίδης, Στ.Βαρνάβας, Ν.Ντερτιλής καταδικάζονται σε ισόβια κάθειρξη για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Οι Γ.Παπαδόπουλος και Ν.Ζαγοριανάκος καταδικάζονται σε πολυετή κάθειρξη.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας