Χωρίς νερό έμεινε το κτίριο των Γιατρών του Κόσμου στην Αθήνα
Σε ξαφνική διακοπή της υδροδότησης προχώρησε η ΕΥΔΑΠ σε κτίριο των Γιατρών του Κόσμου, όπου στεγάζονται τα γραφεία της οργάνωσης αλλά και τα δύο μεγαλύτερα προγράμματα του φορέα, το Ανοιχτό Πολυϊατρείο και ο Ξενώνας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, όπως καταγγέλλουν τα μέλη της οργάνωσης. Έτσι, διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία τόσο του ξενώνα που φιλοξενούνται 70 άτομα μεταξύ των οποίων και 20 παιδιά, όσο και του Ανοιχτού Πολυϊατρείου, που περιθάλπτει ημερησίως 100-150 ασθενείς.
Σε ξαφνική διακοπή της υδροδότησης προχώρησε η ΕΥΔΑΠ σε κτίριο των Γιατρών του Κόσμου, όπου στεγάζονται τα γραφεία της οργάνωσης αλλά και τα δύο μεγαλύτερα προγράμματα του φορέα, το Ανοιχτό Πολυϊατρείο και ο Ξενώνας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, όπως καταγγέλλουν τα μέλη της οργάνωσης.
Μετά τη διακοπή της υδροδότησης, διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία τόσο του ξενώνα που φιλοξενούνται 70 άτομα μεταξύ των οποίων και 20 παιδιά, όσο και του Ανοιχτού Πολυϊατρείου των Γιατρών του Κόσμου, που περιθάλπτει ημερησίως 100-150 ασθενείς.
Σύμφωνα με τους Γιατρούς του Κόσμου, η αδυναμία πληρωμής του συγκεκριμένου λογαριασμού οφείλεται αποκλειστικά στην μεγάλη καθυστέρηση καταβολής του ποσού που λαμβάνει ο φορέας ως χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων, προκειμένου να μπορούν να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα ενός ξενώνα.
«Σημειώνουμε πως η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ αρνήθηκε την υπαγωγή των Γιατρών του Κόσμου σε ειδικό κοινωνικό τιμολόγιο που προβλέπεται για Οργανώσεις Αρωγής με το τυπικό πρόσχημα πως οι Γιατροί του Κόσμου δεν αποτελούν με βάση το νόμο φιλανθρωπική οργάνωση» αναφέρει η οργάνωση, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- To σημείωμα που «σκότωσε» την ελληνική γλώσσα και έγινε viral
- ΕΕ: Σχέδια έκτακτης ανάγκης από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για επάρκεια στα καύσιμα – Πιθανό δελτίο
- Το NBA στον… αστερισμό του Αντετοκούνμπο: Οι Χιτ φαβορί για την απόκτησή του (pic)
- Θεσσαλονίκη: Αναστέλλονται δρομολόγια για τρένα από και προς Σέρρες – Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός και το λιμάνι του Πειραιά
- «Γάτες με φράντζες»: Μια διαφορετική performance στο Red Jasper Cabaret Theatre
- Απαγόρευση social media σε ανηλίκους: Η βασική «φωνή» αντίθεσης απέναντι στις καθολικές απαγορεύσεις
- ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΠΑΣΟΚ για μομφή στον Μητσοτάκη – Το τριήμερο σφυροκόπημα και το ρίσκο της γαλάζιας συσπείρωσης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442