
Στο Υπουργικό Συμβούλιο η νέα δανειακή σύμβαση των 130 δισ. ευρώ
Η έγκριση της δανειακής σύμβασης με τον EFSF και η κύρωση του Δημοσιονομικού Συμφώνου βρέθηκαν στην πλούσια ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε στη Βουλή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.
Η έγκριση της δανειακής σύμβασης με τον EFSF και η κύρωση του Δημοσιονομικού Συμφώνου βρέθηκαν στην πλούσια ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε στη Βουλή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.
Αναλυτικά, η ημερήσια διάταξη του Υπουργικού Συμβουλίου είχε ως εξής:
ΜΕΡΟΣ Α’
ΘΕΜΑ 1: Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου: Έγκριση της Δανειακής Σύμβασης μεταξύ Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και Ελληνικής Δημοκρατίας.
ΘΕΜΑ 2: Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου: Μέτρα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών από τα επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου 2012 στο Κέντρο των Αθηνών (εισηγητής: Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος).
ΘΕΜΑ 3: Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου: Μεταφορά του χρόνου διενέργειας των ετήσιων τακτικών κρίσεων έτους 2012 στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην Ελληνική Αστυνομία και στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή (εισηγητές: Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος και Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοΐδης).
ΜΕΡΟΣ Β’
ΘΕΜΑ 1: Ανακοινώσεις Πρωθυπουργού.
ΘΕΜΑ 2: Κύρωση της Συνθήκης για τη σταθερότητα, το συντονισμό και τη διακυβέρνηση στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση (εισηγητής: Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος).
ΘΕΜΑ 3: Σχέδιο Νόμου για τις Προσωπικές Εμπορικές Εταιρείες (εισηγητής: Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μ.Παπαϊωάννου).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Athens Airport Traffic Resilient Despite Middle East Turmoil
- Δημοσκόπηση: Η λέξη «συγκάλυψη» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση λένε 7 στους 10 – Χάνει έδαφος από το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
- Τι δίνει η Παρί και τι θέλει η Μπαρτσελόνα για τον Ντε Γιονγκ
- Ευρώπη: Αυτά είναι τα κορυφαία καλοκαιρινά σποτ που επιλέγουν οι τουρίστες – Η Ελλάδα δεν λείπει από την λίστα
- Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ κλέβει ένα Grammy και λεηλατεί μια έπαυλη με τις φίλες της
- Βόλος: Στις φλόγες τυλίχθηκε ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που μετέφερε 12χρονο παιδί στην Αθήνα
- Γιουβέντους – Τζένοα 2-0: Οι «Μπιανκονέρι» παραμένουν σε απόσταση «βολής» από την 4άδα
- Μετ’ εμποδίων οι αιτήσεις για το fuel pass – Πόσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442