Εργαστήρι με τον Eγιάλ Σιβάν 15 Μαρτίου 2012, 11:00-13:00, αίθουσα Τζον Κασσαβέτης Ο Εγιάλ Σιβάν, ένας από τους αντιφρονούντες δημιουργούς του ισραηλινού σινεμά, έχει διαμορφώσει τη δική του κριτική σκηνοθετική προσέγγιση στο ντοκιμαντέρ, με επίκεντρο την εκτενή χρήση της συλλογικής μνήμης ως δικαιολογία για πράξεις στο παρόν, την πολιτική χρήση των συμβόλων, αλλά και την […]
Εργαστήρι με τον Eγιάλ Σιβάν 15 Μαρτίου 2012, 11:00-13:00, αίθουσα Τζον Κασσαβέτης Ο Εγιάλ Σιβάν, ένας από τους αντιφρονούντες δημιουργούς του ισραηλινού σινεμά, έχει διαμορφώσει τη δική του κριτική σκηνοθετική προσέγγιση στο ντοκιμαντέρ, με επίκεντρο την εκτενή χρήση της συλλογικής μνήμης ως δικαιολογία για πράξεις στο παρόν, την πολιτική χρήση των συμβόλων, αλλά και την αναζήτηση για μια βιώσιμη λύση που θα εξασφαλίσει την ύπαρξη Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Στο πλαίσιο του 14ου ΦΝΘ, ο δημιουργός θα πραγματοποιήσει masterclass μιλώντας για τις ταινίες του και το πώς πραγματεύεται σε αυτές τα παραπάνω ζητήματα.
Εργαστήρι με τον Μίχαελ Γκλάβογκερ 16 Μαρτίου 2012, 11:00-13:00, αίθουσα Τζον Κασσαβέτης Συνοδεύοντας την προβολή της ταινίας Το μεγαλείο της πόρνης, η οποία αποτελεί το τρίτο μέρος της τριλογίας του πάνω στις εργασιακές συνθήκες στις αναπτυσσόμενες χώρες, ο ντοκιμαντερίστας Μίχαελ Γκλάβογκερ θα παραδώσει εργαστήρι στο πλαίσιο του 14ου ΦΝΘ. Με οδηγό τον τίτλο «Πώς μπορείς να χάσεις την επαφή με την πραγματικότητα ενώ κάνεις γυρίσματα που διαπραγματεύονται την πραγματικότητα», ο Αυστριακός δημιουργός θα αναπτύξει τον τρόπο της ιδιαίτερης δουλειάς του, συνδέοντας Το μεγαλείο της πόρνης με τις άλλες δυο ταινίες της τριλογίας, τις Μεγαλουπόλεις και τον Θάνατο του εργάτη.
Masterclass EDN «Ιστορίες Ντοκιμαντέρ στα Νέα Μέσα / Documentary Stories in New Media» 15 Μαρτίου 2012, 10:00 – 11:30, ΙΕΚ ΑΚΜΗ Στο πλαίσιο του Docs in Thessaloniki Pitching Forum 2012 του 14ου ΦΝΘ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ντοκιμαντέρ EDN διοργανώνουν masterclass με θέμα «Ιστορίες ντοκιμαντέρ στα Νέα Μέσα». Εισηγήτρια είναι η παραγωγός transmedia Asta Wellejus, πρώην Διευθύνουσα Σύμβουλος της Zentropa Interaction και νυν διευθύντρια της εταιρίας Die Asta Experience, με ειδίκευση στα νέα μέσα. Η Asta Wellejus θα απαντήσει, μεταξύ άλλων, σε ερωτήματα όπως: «Πώς θα διαμορφωθεί το μελλοντικό τοπίο αφήγησης ιστοριών ντοκιμαντέρ;», «Με ποιον τρόπο γίνεται η επεξεργασία στην αφήγηση ιστοριών ντοκιμαντέρ ανάμεσα σε διαφορετικές πλατφόρμες;», «Μπορεί το ντοκιμαντέρ να λειτουργήσει καλύτερα από τη μυθοπλασία στον κόσμο των νέων μέσων;».
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας