Η Φωτογραφία της ημέρας 2 Μαρτίου 2012: Περιορισμός κυκλοφορίας στο Πεκίνο
Η ιστορία κάνει κύκλους ή το Πεκίνο δεν μπορεί να ξεφύγει από τα ποδήλατα. Οι αρχές επιβάλουν περιορισμό της χρήσης των αυτοκινήτων ή… προτρέπουν τους κατοίκους της πρωτεύουσας να κινούνται ξανά με ποδήλατο.
Η φωτογραφία της ημέρας μας έρχεται από το Πεκίνο το οποίο φαίνεται να αναβιώνει μία παλιά του εικόνα: Αυτή με τους χιλιάδες ποδηλάτες στους δρόμους. Τώρα όχι λόγω οικονομικών αλλά λόγω λειτουργικών συνθηκών.
Αν οι λέξεις μποτιλιαρισμένοι δρόμοι ήταν άγνωστες στην Κίνα τώρα είναι μία καθημερινότητα αφού στις ώρες αιχμής (σχεδόν πάντα δηλαδή) οι οδηγοί είναι ακινητοποιημένοι για… ώρες.
Οι αρχές λοιπόν διάλεξαν δύο εύκολες λύσεις για να αποσυμφορήσουν τους δρόμους: Τον περιορισμό της κυκλοφορίας ή την επιστροφή στο ποδήλατο.
Αν και οι λύσεις αυτές θα εφαρμοστούν για να μην υπάρξουν προβλήματα κατά τη διάρκεια των: National People’s Congress (NPC) και του Chinese People’s Political Consultative Conference (CPPCC) το μήνα Martio, οι αρχές της πόλης σκέφτονται να τις διατηρήσουν και μετά το τέλος των συνεδρίων.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας