Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Στο προσκήνιο και πάλι η συζήτηση για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Στο προσκήνιο και πάλι η συζήτηση για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Επαναπροσδιορισμό των όσων καθορίστηκαν στο Πολιτικό Συμβούλιο αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα και τις διαδικασίες για την αλλαγή ηγεσίας αναμένεται να ζητήσουν από τον Γ.Παπανδρέου στελέχη του ΠΑΣΟΚ, λόγω των εξελίξεων των τελευταίων ημερών και δεδομένου ότι η χώρα -όπως όλα δείχνουν- θα οδηγηθεί σε εκλογές εντός Απριλίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το αίτημα προς τον Γ.Παπανδρέου θα τεθεί μετά την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, την Τετάρτη. Σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να συναντηθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Επαναπροσδιορισμό των όσων καθορίστηκαν στο Πολιτικό Συμβούλιο αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα και τις διαδικασίες για την αλλαγή ηγεσίας αναμένεται να ζητήσουν από τον Γ.Παπανδρέου στελέχη του ΠΑΣΟΚ, λόγω των εξελίξεων των τελευταίων ημερών και δεδομένου ότι η χώρα -όπως όλα δείχνουν- θα οδηγηθεί σε εκλογές εντός Απριλίου.

Να σημειωθεί πως σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να συναντηθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, το αίτημα προς τον Γ.Παπανδρέου θα τεθεί μετά την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup την Τετάρτη και από στελέχη που πρόσκεινται στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό των στελεχών που συμπορεύονται με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, σε περίπτωση που ο κ. Βενιζέλος είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τη διαδοχή, τότε θα πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία κορυφής ούτως ώστε να εκλεγεί ο επόμενος πρόεδρος ενδεχομένως όχι από τη βάση αλλά από ένα έκτακτο διευρυμένο Εθνικό Συμβούλιο.

Ουδείς γνωρίζει, όμως, εάν ο Γ.Παπανδρέου θα αποδεχθεί αυτή την πρόταση.

Πάντως, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, με δηλώσεις του στον Real FM, κάλεσε εμμέσως τον Γ.Παπανδρέου να δρομολογήσει το συντομότερο δυνατό τις διαδικασίες διαδοχής.

Όπως είπε, μετά τις διαγραφές 22 βουλευτών και την δική του δήλωση στήριξης του Ευάγγελου Βενιζέλου, υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος. Πρόσθεσε, δε, ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να κοιτάξει γρήγορα την επόμενη μέρα, καθώς η χώρα έχει δύσκολη πορεία να κάνει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο