Στην περιοχή του 9,1% του ΑΕΠ αναμένεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, να διαμορφωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2011, καθώς οι εισπράξεις από το τέλος ακινήτων ήταν υψηλότερες από τις αναμενόμενες, ενώ αυξημένες ήταν τον Δεκέμβριο και οι εισροές κοινοτικών κονδυλίων από την ΕΕ.
Στην περιοχή του 9,1% του ΑΕΠ περίπου αναμένεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, να διαμορφωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2011, καθώς οι εισπράξεις από το τέλος ακινήτων ήταν υψηλότερες από τις αναμενόμενες, ενώ αυξημένες ήταν τον Δεκέμβριο και οι εισροές κοινοτικών κονδυλίων από την ΕΕ.
Στην περίπτωση που επαληθευτούν οι συγκεκριμένες εκτιμήσεις, περιορίζεται και το πακέτο των πρόσθετων μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την κάλυψη των αποκλίσεων στον περυσινό προϋπολογισμό.
Τα έσοδα από το «χαράτσι» στα ακίνητα έχουν διαμορφωθεί στα 2 δισ. ευρώ, έναντι προβλέψεων για εισπράξεις 1,5 δισ. ευρώ.
Πάντως, τα οριστικά στοιχεία για το έλλειμμα θα δημοσιοποιηθούν τον Μάρτιο σε συμφωνία με την Eurostat, αφού τότε θα είναι πλήρη τα στοιχεία, εκτός από τα φορολογικά και μη φορολογικά έσοδα, και για την ανάγκη χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων.
Η τρόικα, πάντως, ζητεί να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για εφέτος, ύψους 2 δισ. ευρώ περίπου, καθώς εκτιμάται ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας θα ξεπεράσει το 3,5%. Το «ψαλίδι» θα επικεντρωθεί στη φαρμακευτική δαπάνη και την άμυνα, ενώ ασκούνται πιέσεις για «λουκέτα» δημόσια φορέων και οργανισμών.
Βάσει του προϋπολογισμού του 2012, ο τελευταίος, αναθεωρημένος, στόχος για το έλλειμμα του 2011 ήταν 9%, ενώ οι τελευταίες εκτιμήσεις της κυβέρνησης έκαναν λόγο για έλλειμμα πάνω από 9,5%.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας