Διγλωσσία και υπονόμευση της κυβέρνησης καταλογίζει σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ η Ντ.Μπακογιάννη
Για «διγλωσσία» και «υπονόμευση» της κυβέρνησης Παπαδήμου κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την ομιλία της σε πολιτική συγκέντρωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε και στα κόμματα της Αριστεράς. Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Δημοκρατική Συμμαχία «μόνη ή με παρέα» θα μπει στη Βουλή και τόνισε ότι τα γκάλοπ που δείχνουν το κόμμα της κάτω του 3% «θα τα πάρει ο αέρας».
Για «διγλωσσία» και «υπονόμευση» της κυβέρνησης Παπαδήμου κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την ομιλία της σε πολιτική συγκέντρωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε και στα κόμματα της Αριστεράς. Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Δημοκρατική Συμμαχία «μόνη ή με παρέα» θα μπει στη Βουλή και τόνισε ότι τα γκάλοπ που δείχνουν το κόμμα της κάτω του 3% «θα τα πάρει ο αέρας».
«Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να συγχωρήσει τα τρία αυτά κόμματα, αν η χώρα καταστραφεί λόγω των μικροπολιτικών παιχνιδιών στα οποία επιδίδονται. Οφείλουν να εγκαταλείψουν τη διγλωσσία και την υπονόμευση της κυβέρνησης Παπαδήμου στην οποία συμμετέχου» επισήμανε.
«Δεν αρκεί να λες «τι δεν θέλεις να γίνει», αλλά πρέπει να έχεις εναλλακτικές προτάσεις, συγκροτημένες θέσεις. Και αν θέλουμε να αποφύγουμε νέες θυσίες με φόρους επί φόρων για τον κοσμάκη, θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει έμφαση και προτεραιότητα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» συνέχισε.
Η Ντόρα Μπακογιάννη άσκησε κριτική στα άλλα κόμματα και σημείωσε πως η Δημοκρατική Συμμαχία πρωταγωνιστεί στην παρουσίαση ριζοσπαστικών και κοστολογημένων προτάσεων καθώς και στην ανάληψη πρωτοβουλιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι κυριαρχούν συνθήκες «ρευστότητας και διάλυσης» με αφετηρία την «πλήρη κατάρρευση» του Γιώργου Παπανδρέου, τονίζοντας ότι άρχισε και η «πασαρέλα» των υποψήφιων αρχηγών.
Η Ν.Δ. είναι «το κόμμα του κ. Σαμαρά», τόνισε και συμπλήρωσε πως καταλαβαίνει το δέσιμο που νιώθουν μερικοί που, ενώ αγανακτούν, αδυνατούν να την εγκαταλείψουν, αλλά σημείωσε ότι «τα κόμματα δεν είναι ποδοσφαιρικές ομάδες και φανέλες και πρέπει να τα υποστηρίζουμε μόνο αν μας εκφράζουν και αν υπηρετούν την χώρα».
Για το ΚΚΕ είπε ότι κινείται στα όρια του νόμου και αναρωτήθηκε αν ονειρεύεται κάτι σαν τη Βόρεια Κορέα. Για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ειδικεύεται σε διάφορες παραλλαγές ανευθυνότητας» και για τη Δημοκρατική Αριστερά ότι «έχει κάτι για όλους. Αριστερά, αλλά και με έναν αέρα σαλονιού για να μην τρομάζουν οι κυρίες του Κολωνακίου».
Η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «μόνη ή με παρέα» η Δημοκρατική Συμμαχία θα μπει στη Βουλή. Ο αριθμός των μελών της πλησιάζει τις 20.000 και όπως είπε «τα διάφορα γκάλοπ που εμφανίζουν τη Συμμαχία με ποσοστά κάτω του 3%, όπως στην Κρήτη, θα τα πάρει ο αέρας, μαζί με την αξιοπιστία αυτών που τα οργάνωσαν, το βράδυ των εκλογών».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρήξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ λόγω «Αυγής» – Nεύρα και τάσεις φυγής στην Κουμουνδούρου
- Η τέχνη της απόλαυσης: Πώς να ζήσεις σαν bon vivant
- Δίπλα στους αγρότες Σωματεία και Ομοσπονδίες – Συγκέντρωση το απόγευμα στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
- Ακίνητα: Στον πάγο οι αντικειμενικές αξίες μέχρι το 2027
- Συνταγή: Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο και κοτόπουλο
- Η παράλληλη επανεμφάνιση Καραμανλή και Σαμαρά εντείνει την πίεση του Μαξίμου
- Παρέμβαση Τραμπ για την εξαγορά της Warner Bros – «Πρόβλημα το μερίδιο της Netflix, θα εμπλακώ στην απόφαση»
- Πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Τουρκία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-150x74.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)








































![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-315x220.jpg)


![Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gustavopetro-315x220.jpg)
![Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-02T142339Z_520774740_RC2E8IAEKN5M_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-IRELAND-315x220.jpg)
![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-315x220.jpg)



![Όταν ο προτεινόμενος ως νέος αρχηγός της Μοσάντ τραυματίζονταν βαριά την 7η Οκτωβρίου [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/WhatsApp-Image-2025-12-04-at-14.19.42-315x220.jpeg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442