Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
in.gr

Αποδέσμευση από την ΕΕ ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στην Άγκυρα

Μιλώντας την Κυριακή σε ημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας στην 'Αγκυρα, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε ότι «η πολιτική ρήξης και αποδέσμευσης από την ΕΕ είναι προϋπόθεση για την έκβαση της πάλης προς όφελος της εργατικής τάξης, για την προοπτική του σοσιαλισμού, για μια ενωμένη σοσιαλιστική Ευρώπη».

Μιλώντας την Κυριακή σε ημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας στην ‘Αγκυρα, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε ότι «η πολιτική ρήξης και αποδέσμευσης από την ΕΕ είναι προϋπόθεση για την έκβαση της πάλης προς όφελος της εργατικής τάξης, για την προοπτική του σοσιαλισμού, για μια ενωμένη σοσιαλιστική Ευρώπη».

»Αυτή η προοπτική δεν μπορεί να έλθει αυτόματα και συγχρονισμένα σε όλη την Ευρώπη, θα έλθει ως αποτέλεσμα διαδοχικών και συντονισμένων σε κάθε φάση χτυπημάτων σε εθνικό επίπεδο» είπε η Αλέκα Παπαρήγα, και υπογράμμισε ότι «ζητούμενο είναι να τεθεί στο επίκεντρο του αγώνα η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, η κατάκτηση της εργατικής εξουσίας που μπορεί να εκφράσει και τα συμφέροντα των συμμάχων της, όπως αυτοί προσδιορίζονται σε κάθε χώρα, ανάλογα με τις εξελίξεις στην ταξική διάρθρωση».

«Η αιτία της κρίσης στην Ελλάδα, που είναι χώρα συγκριτικά μικρή και παραγωγικά πιο αδύναμη στα πλαίσια της ΕΕ και γι’ αυτό υπόκειται και στις συνέπειες του μεγαλύτερου ανταγωνισμού, είναι η ίδια με την κρίση στην Ιταλία που θεωρείται η τρίτη οικονομία στα πλαίσια της ΕΕ, η ίδια με την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, η ίδια με την κρίση που απειλεί τη Γαλλία. Έχει την αιτία ως πηγή, με την κρίση της Αργεντινής, της Ρωσίας, της Ταϊλάνδης, των τίγρεων της Ανατολικής Ευρώπης» υποστήριξε.

Στην Ελλάδα, είπε, «έχουμε τρικομματική κυβέρνηση από τα δύο αστικά κόμματα εξουσίας και ένα μικρό εθνικιστικό κόμμα, αντικομουνιστικό και ρατσιστικό που είναι ο λαγός του συστήματος. Με πρωθυπουργό τραπεζίτη, που πριν λίγο καιρό ήταν της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Η κ. Παπαρήγα εκτιμά ότι η κρίση «είναι μια ευκαιρία, μια σοβαρή δυνατότητα να κατανοηθούν τα ιστορικά όρια του καπιταλιστικού συστήματος, η αναρχία της παραγωγής».

Η ΓΓ του ΚΚΕ θα επιστρέψει τη Δευτέρα στην Αθήνα μέσω Άγκυρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο