Μέσω ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση της επέκτασης του μετρό Θεσσαλονίκης
Στο ΕΣΠΑ εντάσσεται το έργο της επέκτασης του Μετρό της Θεσσαλονίκης μέχρι την Καλαμαριά, ένα έργο ύψους 682 εκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία τα 400 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από το Ταμείο Συνοχής. Το βασικό έργο περιλαμβάνει 9,6 χιλιόμετρα γραμμής και 13 σταθμούς, ενώ η επέκταση μέχρι την Καλαμαριά άλλα 4,8 χιλιόμετρα και άλλους πέντε σταθμούς.
Στο ΕΣΠΑ εντάσσεται το έργο της επέκτασης του Μετρό της Θεσσαλονίκης μέχρι την Καλαμαριά, ένα έργο ύψους 682 εκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία τα 400 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από το Ταμείο Συνοχής.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, προβλέπεται η ανατολική επέκταση της κύριας γραμμής του βασικού έργου του Μετρό που βρίσκεται υπό κατασκευή.
Συγκεκριμένα, το βασικό έργο περιλαμβάνει 9,6 χιλιόμετρα γραμμής και 13 σταθμούς, ενώ η επέκταση μέχρι την Καλαμαριά άλλα 4,8 χιλιόμετρα και άλλους πέντε σταθμούς.
Με την ολοκλήρωση και της επέκτασης, εκτιμάται ότι θα εξυπηρετούνται 87.000 επιβάτες ημερησίως, ενώ η παρεπόμενη μείωση της χρήσης ιδιωτικών αυτοκινήτων συνεπάγεται μείωση του ποσοστού εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που υπολογίζεται σε 8,2 χιλιάδες τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.
Εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 1.040 νέες θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή του έργου και 100 μόνιμες νέες θέσεις εργασίας κατά τη φάση λειτουργίας του Μετρό.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας