Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για το επεισόδιο με τον Κίμωνα Κουλούρη
Τη διερεύνηση του περιστατικού με τον πρώην υπουργό Κίμωνα Κουλούρη και αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, προς όλες τις κατευθύνσεις, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου. Με αφορμή επιστολή-αναφορά που της απέστειλε η ομάδα ΔΙΑΣ, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθούν ευθύνες τόσο του πρώην υπουργού όσο και αστυνομικών.
Τη διερεύνηση του περιστατικού με τον πρώην υπουργό Κίμωνα Κουλούρη και αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, προς όλες τις κατευθύνσεις, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου.
Η κ.Ράικου, με αφορμή επιστολή-αναφορά που της απέστειλε η ομάδα ΔΙΑΣ, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθούν ευθύνες τόσο του πρώην υπουργού όσο και αστυνομικών.
Η ομάδα ΔΙΑΣ αναφέρει ότι το βράδυ του Σαββάτου ο πρώην υπουργός, οδηγώντας το αυτοκίνητό του, παραβίαζε ερυθρούς σηματοδότες μέχρι που τον σταμάτησαν στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Καλλιρόης. Οι αστυνομικοί περιγράφουν ότι ο κ.Κουλούρης προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο και ότι αρνήθηκε να τους δώσει τα χαρτιά του.
Αντίθετα, ο κ.Κουλούρης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον Βήμα 99,5, προχώρησε σε σχεδόν πλήρη διάψευση των όσων μαρτυρούν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Αμφισβήτησε ότι πέρασε με κόκκινο, ότι χτύπησε αστυνομικό, ενώ δέχτηκε μόνο ότι η άδεια κυκλοφορίας του έχει λήξει.
Με βάση την εντολή της κ.Ράικου αντικείμενο της προκαταρκτικής έρευνας θα είναι:
- Αν έχουν διαπραχθεί εκ μέρους του Κίμωνα Κουλούρη αδικήματα, όπως αυτό της αντίστασης (τηρείται η διαδικασία Αυτόφωρου για αυτό), επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παρακώλυσης συγκοινωνιών.
- Αν υπάρχουν ευθύνες αστυνομικών οργάνων, τόσο των παρευρισκομένων στο συμβάν όσο και εκείνων στην Τροχαία Καισαριανής, όπου οδηγήθηκε ο κ.Κουλούρης.
Η εντολή της κ.Ράικου επισημαίνει ότι πρέπει να διαπιστωθεί αν τα αστυνομικά όργανα ενήργησαν εντός των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
- Τραγωδία στη Γαλλία: Τέσσερις νεαροί Πορτογάλοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο κοντά στα σύνορα με την Ελβετία
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]
- Ίντερ Μαϊάμι – Βανκούβερ Γουάιτκαπς 3-1: Πρωταθλητής MLS ο Λιονέλ Μέσι (pic)
- «Βόμβες» από Σαλάχ για Σλοτ και διοίκηση της Λίβερπουλ: «Το κλαμπ με… πετάει στις ρόδες του λεωφορείου»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)




































![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442