Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για το επεισόδιο με τον Κίμωνα Κουλούρη
Τη διερεύνηση του περιστατικού με τον πρώην υπουργό Κίμωνα Κουλούρη και αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, προς όλες τις κατευθύνσεις, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου. Με αφορμή επιστολή-αναφορά που της απέστειλε η ομάδα ΔΙΑΣ, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθούν ευθύνες τόσο του πρώην υπουργού όσο και αστυνομικών.
Τη διερεύνηση του περιστατικού με τον πρώην υπουργό Κίμωνα Κουλούρη και αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, προς όλες τις κατευθύνσεις, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου.
Η κ.Ράικου, με αφορμή επιστολή-αναφορά που της απέστειλε η ομάδα ΔΙΑΣ, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθούν ευθύνες τόσο του πρώην υπουργού όσο και αστυνομικών.
Η ομάδα ΔΙΑΣ αναφέρει ότι το βράδυ του Σαββάτου ο πρώην υπουργός, οδηγώντας το αυτοκίνητό του, παραβίαζε ερυθρούς σηματοδότες μέχρι που τον σταμάτησαν στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Καλλιρόης. Οι αστυνομικοί περιγράφουν ότι ο κ.Κουλούρης προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο και ότι αρνήθηκε να τους δώσει τα χαρτιά του.
Αντίθετα, ο κ.Κουλούρης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον Βήμα 99,5, προχώρησε σε σχεδόν πλήρη διάψευση των όσων μαρτυρούν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Αμφισβήτησε ότι πέρασε με κόκκινο, ότι χτύπησε αστυνομικό, ενώ δέχτηκε μόνο ότι η άδεια κυκλοφορίας του έχει λήξει.
Με βάση την εντολή της κ.Ράικου αντικείμενο της προκαταρκτικής έρευνας θα είναι:
- Αν έχουν διαπραχθεί εκ μέρους του Κίμωνα Κουλούρη αδικήματα, όπως αυτό της αντίστασης (τηρείται η διαδικασία Αυτόφωρου για αυτό), επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παρακώλυσης συγκοινωνιών.
- Αν υπάρχουν ευθύνες αστυνομικών οργάνων, τόσο των παρευρισκομένων στο συμβάν όσο και εκείνων στην Τροχαία Καισαριανής, όπου οδηγήθηκε ο κ.Κουλούρης.
Η εντολή της κ.Ράικου επισημαίνει ότι πρέπει να διαπιστωθεί αν τα αστυνομικά όργανα ενήργησαν εντός των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βρετανία: Νέα αποστασία βουλευτή των συντηρητικών – Μεταπήδησε στο κόμμα του Φάρατζ
- Ρόκετς – Πέλικανς 119-110: Σπουδαία νίκη και ματς-ορόσημο για τον Ντουράντ (vids)
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 11 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο – Πάνω από 60 αγνοούμενοι
- Ιράν: η Ισλαμική Δημοκρατία στο σταυροδρόμι
- Όταν τα ντοκιμαντέρ γίνονται screen therapy: Από το πολιτικό χάος στη μαγεία της σύνδεσης και το προσωπικό στοίχημα ενός διάσημου σεφ
- Σχεδόν μισός αιώνας – Οι πρωταγωνιστές της αρχικής σειράς «Δυναστεία» 45 χρόνια μετά την πρεμιέρα
- Κίνηση στους δρόμους: Κλειστές λωρίδες λόγω έργων σε Κηφισό, Αττική Οδό και Βουλιαγμένης – Πού υπάρχουν προβλήματα
- Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)




















![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442