Δημοπρατούνται τον Ιανουάριο οι διαγωνισμοί για τα έργα υποδομής διαχείρισης αποβλήτων της Ατττικής
Τη δημοπράτηση μέσα στον Ιανουάριο των μεγάλων διαγωνισμών για την κατασκευή και λειτουργία των έργων υποδομής για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, τα οποία περιλαμβάνονται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων, προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Αττικής. Πρόκειται για τις 4 μονάδες επεξεργασίας που θα κατασκευαστούν σε Φυλή, Άνω Λιόσια, Γραμματικό και Κερατέα. Η διαχείριση των αποβλήτων είναι ένα από τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη.
Τη δημοπράτηση μέσα στον Ιανουάριο των μεγάλων διαγωνισμών για την κατασκευή και λειτουργία των έργων υποδομής για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, τα οποία περιλαμβάνονται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων, προανήγγειλε την Τετάρτη ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, κατά την πρώτη συνεδρίασης του νέου φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Αττικής.
Πρόκειται για τις 4 μονάδες επεξεργασίας που θα κατασκευαστούν σε Φυλή, Άνω Λιόσια, Γραμματικό και Κερατέα.
Η διαχείριση των αποβλήτων είναι ένα από τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη.
Χθες, Τετάρτη, συγκροτήθηκε σε σώμα ο Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Ν. Αττικής, ο νέος φορέας διαχείρισης αποβλήτων για την Αττική.
Όπως είπε στον χαιρετισμό του ο κ. Παπακωνσταντίνου, εν αναμονή της δημιουργίας του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων για την Αττική, είναι σε εξέλιξη μια συντονισμένη προσπάθεια, με τη συνεργασία των υπουργείων Περιβάλλοντος, και Εσωτερικών και της Περιφέρειας Αττικής, «για την δημοπράτηση των έργων υποδομής για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και την προώθηση ολοκληρωμένων λύσεων για την ανακύκλωση και την αξιοποίηση των απορριμμάτων. Αποδεικνύεται έτσι η αποφασιστικότητα των συναρμόδιων υπουργείων να επιλύσουν το μεγάλο αυτό πρόβλημα σε ουσιαστική συνεργασία με την αιρετή Περιφέρεια.»
» Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας», είπε «είναι η δημοπράτηση τον επόμενο μήνα των μεγάλων διαγωνισμών για την κατασκευή και λειτουργία των έργων υποδομής διαχείρισης απορριμμάτων της Αττικής που περιλαμβάνονται στονΠεριφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων.»
*** Στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μέσω ΣΔΙΤ, προχώρησε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (ΠΕΣΥ). Την προκήρυξη του διαγωνισμού ενέκρινε το βράδυ της Τετάρτης το ΠΕΣΥ, μετά από σχετική απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής.
Είναι η πρώτη φορά, σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, που εφαρμόζεται η πολιτική αυτή στη χώρα και μετατρέπει την περιφέρεια Πελοποννήσου «από δακτυλοδεικτούμενη που ήταν έως τώρα, σε πρότυπο το οποίο θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: – Παραιτηθείτε… – Δεν εκβιάζομαι…
- Η βαθμολογία στη Euroleague και τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό
- Μπαρτζώκας: «Το επίπεδο της Euroleague είναι καλύτερο από ποτέ»
- Europa League: Τα ζευγάρια των ημιτελικών – Πότε είναι ο τελικός
- Γκολ και highlights από τις ρεβάνς του Europa League (vids)
- Ο αποκλεισμός της ΑΕΚ έκλεισε την πόρτα της 10άδας στην Ελλάδα
- Νότιγχαμ απο «ατσάλι», νίκησε την Πόρτο και πέρασε στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ (1-0, vid)
- ΑΕΚ – Βαγιεκάνο 3-1: Άγγιξε το «θαύμα», αλλά αποκλείστηκε η «Ένωση» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442