Με το σπουδαίο «διπλό» έφυγε η Αθλέτικ Μπιλμπάο από την Ανδαλουσία, καθώς επικράτησε 2-1 της Σεβίλλης με τον Ντε Μάρκος να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο 71′. Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα, άνοιξε το σκορ με τον Ιραόλα στο 6′ για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι με τον Χεσούς Νάβας στο 15′.

Με γκολ του Νόβο στο 89′ η Σπόρτινγκ Χιχόν πήρε τεράστια βαθμολογικής σημασίας νίκη επί της Χετάφε, η οποία από το 61′ αγωνιζόταν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπαράντα.

Με γκολ του Ντιέγκο στο 83′, η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε τη νίκη, 3-2 και τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στην έδρα της με αντίπαλο τη Λεβάντε που απλά μείωσε στις καθυστερήσεις με σκόρερ τον Σουάρεθ.

Η αναμέτρηση της Γρανάδα με τη Μαγιόρκα με την οποία θα έπεφτε η αυλαία της 13ης αγωνιστική δεν ολοκληρώθηκε, καθώς στο 63ο λεπτό ένας από τους δύο βοηθούς του διαιτητή Κλος Γκόμες, ο Τσάβι Αγκιλάρ τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο από ομπρέλα (!) που πέταξε κάποιος από την εξέδρα. Ο Γκόμες διέταξε τη διακοπή του αγώνα, ενώ η Γρανάδα προηγείτο με 2-1.

Οι Νησιώτες είχαν προηγηθεί στο 23′ με τον Κασαντέσους, αλλά ο Σικέιρα στο 54′ και ο Μάρτινς στο 59′ έκαναν την ανατροπή.

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής της Primera Division:

Σάββατο 19/11

Βιγιαρεάλ-Ρεάλ Μπέτις 1-0
(21′ Βαλέρο)

Μπαρτσελόνα-Σαραγόσα 4-0
(19′ Πικέ, 43′ Μέσι, 54′ Πουγιόλ, 75′ Βίγια)

Βαλένθια-Ρεάλ Μαδρίτης 2-3
(Σολδάδο 75′, 83′-Μπενζεμά 20′, Ράμος 72′, Ρονάλντο 79′

Κυριακή 20/11

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Εσπανιόλ 0-0

Σπόρτινγκ Χιχόν-Χετάφε 2-1
(45′ Τρέχο, 59′ Νόβο – 35′ Μικού)

Οσασούνα-Ράγιο Βαγιεκάνο 0-0

Σεβίλλη-Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-2
(15′ Νάβας – 6′ Ιραόλα, 71′ Ντε Μάρκος)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Λεβάντε 3-2
(69′ Πίτσι, 75′ Αντριάν, 83′ Ντιέγκο – 72′ Τόρες, 90′ Σουάρεθ)

Γρανάδα-Μαγιόρκα διεκόπη

Δευτέρα 21/11

Ρασίνγκ Σανταντέρ-Μάλαγα (22:00)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ