Σε αρνητική επιτήρηση η Ουγγαρία από την Standard & Poor’s
Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's έθεσε την πιστοληπτική ικανότητα της Ουγγαρίας υπό αρνητική επιτήρηση επικαλούμενος την επιδείνωση του εξωτερικού οικονομικού και χρηματοπιστωτικού περιβάλλοντος. Αυτό σημαίνει ότι μία περαιτέρω υποβάθμιση είναι πιθανή το επόμενο διάστημα. Τα ουγγρικά ομόλογα αξιολογούνται από την S&P με ΒΒΒ-, είναι δηλαδή μόλις μία βαθμίδα πάνω από το junk (σκουπίδια).
Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s έθεσε την πιστοληπτική ικανότητα της Ουγγαρίας υπό αρνητική επιτήρηση επικαλούμενος την επιδείνωση του εξωτερικού οικονομικού και χρηματοπιστωτικού περιβάλλοντος.
Η S&P εκτιμά ότι το οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον στην Ουγγαρία «έγινε απρόβλεπτο εξαιτίας της αποδυνάμωσης των οργάνων εποπτείας και εξαιτίας ορισμένων αποφάσεων που αφορούν τα έσοδα του προϋπολογισμού, οι οποίες θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη της ουγγρικής οικονομίας και τα δημοσιονομικά της χώρας».
Η «αρνητική επιτήρηση» είναι πιο αυστηρό μέτρο σε σχέση με την «αρνητική προοπτική» του οίκου αξιολόγησης, καθώς αφήνει να εννοηθεί ότι επίκειται -σε μερικές εβδομάδες ίσως- υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας μιας χώρας.
Τα ουγγρικά ομόλογα αξιολογούνται από την S&P με ΒΒΒ-, είναι δηλαδή μόλις μία βαθμίδα πάνω από το junk (σκουπίδια).
Η απόφαση της S&P ανακοινώνεται την επομένη της ανακοίνωσης του οίκου Fitch που μείωσε από «σταθερή» σε «αρνητική» την προοπτική για την πιστοληπτική ικανότητα της ουγγρικής οικονομίας.
Εντωμεταξύ, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, η χώρα του ενδέχεται να επανεξετάσει τον στόχο να υιοθετήσει το ευρώ, εν μέσω της εξελισσόμενης κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.
«Έχουν μεταβληθεί οι συνθήκες στην ευρωζώνη αφότου η Ουγγαρία εξέφρασε τη βούληση να υιοθετήσει μελλοντικά το ευρώ» και πρόσθεσε ότι είναι προς ώρας ασαφείς οι εσωτερικοί
κανονισμοί στην Ευρωζώνη που πρέπει να τροποποιηθούν, ώστε να αναχαιτιστεί η κρίση χρέους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Καλή ευκαιρία του Ολυμπιακού με Ελ Κααμπί (vid)
- Μάστιγα οι απάτες με θύματα ηλικιωμένους – Συγκλονιστικές μαρτυρίες
- Μπενίτεθ: «Δίκαιο το αποτέλεσμα με ΠΑΟΚ, μπορούσαμε να είχαμε καλύτερες επιλογές»
- Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Οκτώ άτομα έχασαν τον προσανατολισμό τους στο φαράγγι της Αγάλης στην Εύβοια
- Άνοιξε το σκορ η ΑΕΚ με Κοϊτά (vid)
- Χίος: Συνελήφθη οικιακή βοηθός που έδεσε και χτύπησε ηλικιωμένο στο κεφάλι
- Fuel Pass: Τι ώρα θα ανοίξει η πλατφόρμα – Τι πρέπει να έχει το κινητό σας για να ενεργοποιήσετε την άυλη κάρτα
- Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο δεν είναι πλέον το πρόσωπο της στιγμής -κι αυτό τον κάνει καλύτερο ηθοποιό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442