Anoushka Shankar
Οι παράλληλοι δρόμοι και οι ομοιότητες ανάμεσα στην κλασική ινδική μουσική και την παράδοση του φλαμένκο! 30 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Στο πλαίσιο της σειράς «Γέφυρες», το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει την ταλαντούχα κόρη του μεγάλου Ινδού δεξιοτέχνη του σιτάρ Ραβί Σανκάρ, Ανούσκα. Η Ανούσκα Σανκάρ με το συγκρότημά της παρουσιάζει ένα πρόγραμμα, την […]
30 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Η Ανούσκα Σανκάρ με το συγκρότημά της παρουσιάζει ένα πρόγραμμα, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, που εξερευνά τους παράλληλους δρόμους αλλά και τις ομοιότητες και συγγένειες ανάμεσα στην κλασική ινδική μουσική και την παράδοση του φλαμένκο.
Με έντονο πνεύμα ανανέωσης και πειραματισμού δοκιμάζει διαρκώς να διευρύνει τα όριά της σε κάθε επίπεδο, έχοντας ως σταθερή αφετηρία την εμπεδωμένη παράδοση της Ινδικής κλασικής φόρμας αλλά και τις διδαχές του ιδιοφυούς πατέρα της, Ραβί Σανκάρ, ο οποίος είχε αναλάβει αποκλειστικά τη μουσική της εκπαίδευση στο σιτάρ.
Το φλαμένκο έχει τις ρίζες του στην Ινδία και η Σανκάρ προσπαθεί να ιχνηλατήσει αντίστροφα την πορεία του μέσα στον χώρο και στον χρόνο και να παρουσιάσει τον πνευματικό δεσμό μεταξύ δύο ανεπτυγμένων μορφών μουσικής έκφρασης σε ένα ταξίδι όπου η ινδική και η δυτική μουσική αναμειγνύονται μέσω του ακουστικού και ηλεκτρονικού ήχου.
Η Ανούσκα Σανκάρ έχει δώσει συναυλίες σε όλο τον κόσμο, ενώ από το 2007 κάνει περιοδείες με το πειραματικό γκρουπ “The Anoushka Shankar Project”.
Έχει ερμηνεύσει σε παγκόσμια πρώτη πολλά έργα του πατέρα της, ανάμεσα σε αυτά ένα κομμάτι για σιτάρ και βιολοντσέλο που παρουσίασε με τον Μστισλάβ Ροστροπόβιτς. Έχει παρουσιάσει το Κοντσέρτο αρ. 1 για σιτάρ και ορχήστρα του Ραβί Σανκάρ με τη Συμφωνική του Λονδίνου υπό τη διεύθυνση του Ζούμπιν Μέτα.
Το ίδιο έργο έχει παρουσιάσει επίσης με τη Συμφωνική της Βέρνης, τη Συμφωνική της Ραδιοφωνίας της Τσεχίας και την Ορχήστρα του BBC.
Έχει μοιραστεί τη σκηνή με διασημότητες όπως ο Στινγκ, η Μαντόνα, η Νίνα Σιμόν, ο Χέρμπι Χάνκοκ, ο Έλτον Τζον, ο Πήτερ Γκάμπριελ, ο Τζέιμς Τέυλορ και οι Τζέθρο Ταλ.
Την Ανούσκα Σανκάρ στο σιτάρ θα πλαισιώσουν οι Pirashanna Thevarajah στα κρουστά Sanjeev Shankar στο ινδικό shennai και Kenji Ota στον tanpura, ενώ την παράδοση του φλαμένκο θα εκπροσωπήσουν ο Pirana Istrael Suarez στα κρουστά και η Sandra Carrasco στο τραγούδι.
Τη σειρά Γέφυρες διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος
Τιμές εισιτηρίων: € 8 (Φοιτητικά) – 14 – 25 – 35 – 50 (Διακεκριμένη Ζώνη)
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
| Anoushka Shankar |
- Κρίσιμη ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο εν μέσω πολλαπλών μετώπων
- Παραίτηση στα BAFTA μετά το περιστατικό με ρατσιστική λέξη: Αντιδράσεις για τον χειρισμό της τελετής
- Γαλλία: Δύο γυναίκες νεκρές – Καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα στην Άνω Σαβοΐα
- Ωραία ενέργεια και σέντρα σουτ του Ζέλσον (vid)
- Κάθετος Διάδρομος: Κοινή δήλωση 13 χωρών για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης
- Στην ολομέλεια της Βουλής το Ενιαίο Ψηφιακό Μητρώο παρακολούθησης υποθέσεων διαφθοράς
- Κώστας Αντετοκούνμπο: «Τα λόγια του Γιάννη που μου άλλαξαν τη ζωή – Θέλω τίτλο με τον Άρη» (vid)
- Απασφάλισε ο Λάκης Γαβαλάς με αφορμή τον πανικό γύρω από την παρουσία του Μπραντ Πιτ στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/yun-xu-qZFCovYUBSo-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442