Στην 10η θέση της UEFA η Ελλάδα
Οι νίκες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League και του Europa League αντίστοιχα, χάρισαν βαθμούς και η Ελλάδα ξεπέρασε την Τουρκία και ανέβηκε στην 10η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA.
Οι νίκες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League και του Europa League αντίστοιχα, χάρισαν βαθμούς και η Ελλάδα ξεπέρασε την Τουρκία και ανέβηκε στην 10η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA.
Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μεγάλο στόχο φέτος, ο οποίος βέβαια είναι δύσκολο να επιτευχθεί, να τερματίσει στην 9η θέση της βαθμολογίας, που συνεπάγεται παρουσία περισσότερων ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν.
Αναλυτικά η κατάταξη των πρώτων χωρών:
1. Αγγλία 77.285 βαθμοί (8/8 ομάδες)
2. Ισπανία 69.471 (6/7)
3. Γερμανία 66.019 (5/6)
4. Ιταλία 53.695 (5/7)
5. Πορτογαλία 49.346 (4/6)
6. Γαλλία 49.344 (5/6)
7. Ρωσία 42.665 (4/6)
8. Ουκρανία 42.133 (4/6)
9. Ολλανδία 38.115 (4/5)
10. Ελλάδα 33.500 (3/5)
Στην τελευταία στήλη αναφέρονται οι ομάδες της χώρας που συνεχίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις απ΄ όσες συμμετείχαν αρχικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά – Σώα η οδηγός
- Χημικά, πετροπόλεμος και συλλήψεις: Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι μετά τη λήξη του Σενεγάλη – Μαρόκο (vids)
- Έβρισαν τον Ντίαθ οι συμπαίκτες του για το πέναλτι!
- Η Euroleague όρισε τον Ντιφαλά στο Παναθηναϊκός – Μπασκόνια
- Γροιλανδία: «Δεν σκέφτομαι πλέον αποκλειστικά την ειρήνη» – Νέες απειλές Τραμπ και έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες
- Ταΰγετος: «Είχαν κακώσεις και δεν μπορούσανε να περπατήσουν» – Αίσιο τέλος για τους 8 ορειβάτες

