Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ανταλλαγή πολιτικών ρόλων προτείνουν Πούτιν-Μεντβέντεφ

Ανταλλαγή πολιτικών ρόλων προτείνουν Πούτιν-Μεντβέντεφ

Τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, πρότεινε το Σάββατο ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ως υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Μαρτίου. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποδέχθηκε την πρόταση και δήλωσε ότι μετά τις προεδρικές εκλογές του 2012, ο Ντ.Μεντβέντεφ θα πρέπει να είναι πρωθυπουργός της χώρας.

Τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, πρότεινε το Σάββατο ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ως υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Μαρτίου.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποδέχθηκε την πρόταση και δήλωσε ότι μετά τις προεδρικές εκλογές του 2012, ο Ντ.Μεντβέντεφ θα πρέπει να είναι πρωθυπουργός της χώρας.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Ρώσος πρωθυπουργός είχε προτείνει τον Ντ.Μεντβέντεφ ως επικεφαλής της λίστας υποψηφίων του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία» στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του κόμματος, ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα πρέπει να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές.

Η πρόταση του Μεντβέντεφ πρέπει να υιοθετηθεί από το κόμμα, αλλά θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην υποψηφιότητα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η θητεία του προέδρου θα είναι έξι χρόνια και όχι τέσσερα όπως είναι τώρα, γεγονός που θα ισχυροποιήσει τη θέση του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Από την πλευρά του, ο Βλ.Πούτιν, ο οποίος ήταν επικεφαλής της λίστας στις προηγούμενες εκλογές του 2008 με την ιδιότητα του προέδρου της Ρωσίας, είπε ότι πιστεύει πως πρέπει να τηρηθεί η παράδοση και επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος στις κοινοβουλευτικές εκλογές να είναι ο εν ενεργεία πρόεδρος της χώρας.

Όπως είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός, οι δύο άνδρες έχουν από καιρό αποφασίσει για τις μεταξύ τους σχέσεις και την πρότασή τους για τη μελλοντική διαμόρφωση του συνδυασμού τους στην ηγεσία της χώρας, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από την κοινή είσοδο των δύο ηγετών στο χώρο του Συνεδρίου και την κοινή τους πρόταση.

Μιλώντας στο Συνέδριο, ο Ντ.Μεντβέντεφ είπε ότι «δεν θα δώσουμε τη Ρωσία σε εκείνους, που θέλουν να τη διαλύσουν και δίνουν απραγματοποίητες υποσχέσεις», επιμένοντας ότι το σημαντικό για την τελευταία δεκαετία ήταν ότι η χώρα έμεινε ενιαία, ανορθώθηκε και τώρα μπαίνει σε μια νέα φάση της ανάπτυξής της.

Οι ανακοινώσεις αυτές βάζουν τέλος σε φημολογίες μηνών σχετικά με το ποιος από τους δύο άνδρες θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο