H ανησυχία για την Ελλάδα έριξε τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων
Με σημαντική υποχώρηση, εν μέσω του αρνητικού κλίματος και των ανησυχιών για την Ευρωζώνη και ιδιαίτερα την Ελλάδα, έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον DAX στη Φρανκφούρτη να βρίσκεται κοντά σε χαμηλό διετίας. Ιδιαίτερα ισχυρό το πλήγμα στο Παρίσι, όπου οι εκτιμήσεις για επικείμενη υποβάθμιση τριών γαλλικών τραπεζών από τη Moody's λόγω της έκθεσής τους σε ελληνικό χρέος «βύθισαν» τον CAC κατά 4,03%.
Με σημαντική υποχώρηση, εν μέσω του αρνητικού κλίματος και των ανησυχιών για την Ευρωζώνη και ιδιαίτερα την Ελλάδα, έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον DAX στη Φρανκφούρτη να βρίσκεται κοντά σε χαμηλό διετίας.
Ιδιαίτερα ισχυρό το πλήγμα στο Παρίσι, όπου οι εκτιμήσεις για επικείμενη υποβάθμιση τριών γαλλικών τραπεζών από τη Moody’s λόγω της έκθεσής τους σε ελληνικό χρέος «βύθισαν» τον CAC κατά 4,03%.
Οι μετοχές των Credit Agricole, BNP Paribas και Societe Generale υποχώρησαν κατά τουλάχιστον 11%.
Το αρνητικό κλίμα στη Φρανκφούρτη ενέτεινε και η παραίτηση, την Παρασκευή, του επικεφαλής οικονομολόγου της ΕΚΤ Γιούργκεν Σταρκ από την Ευρωτράπεζα.
Ο DAΧ στη Φρανκφούρτη βρέθηκε να χάνει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και τις 5.000 μονάδες, για να κλείσει τελικά στις 5.072,33 μονάδες με πτώση 2,27%.
Ο CAC στο Παρίσι έκλεισε χαμηλότερα κατά 4,03% στις 2.854,81 μονάδες, ενώ ο FTSE100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 1,63% στις 5.129,62 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χιλή: Ανακοίνωσε ότι θα κλιμακώσει τις απελάσεις μεταναστών – Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση
- Ο Τραμπ ελπίζει ότι η Χεζμπολάχ θα τηρήσει την εκεχειρία που ήδη «παραβιάζει» το Ισραήλ
- Αϊτή: Ο μισός πληθυσμός και πλέον αντιμετωπίζει οξεία διατροφική ανασφάλεια
- Δικαστής επικρίνει τον Τραμπ για τη «θρασύτατη» προσπάθειά του να συνεχίσει την κατασκευή της αίθουσας χορού
- Γαλλία: Τα Στενά του Ορμούζ πρέπει να ανοίξουν ξανά, αλλά «όχι με οποιοδήποτε τίμημα»
- Λίβανος: Ο Γκουτέρες καλεί «όλα τα μέρη» να τηρήσουν «πλήρως» την κατάπαυση του πυρός
- Τραμπ: Ο πάπας Λέων είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει, αλλά έχει αδυναμίες στην εξωτερική πολιτική
- Το Ιράν χαιρετίζει τη συμφωνία του Λιβάνου με το Ισραήλ – «Εντάσσεται» στην εκεχειρία με τις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442