«Μέτρα ύφεσης» χαρακτηρίζει η ΝΔ τις ανακοινώσεις Βενιζέλου
Μέτρα που επιτείνουν την ύφεση χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, τις ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου από τη Θεσσαλονίκη. «Σήμερα, η αξιοπιστία της κυβέρνησης εξανεμίστηκε απολύτως», υπογραμμίζει η ΝΔ και μιλά για «παταγώδη αποτυχία» από την κυβέρνηση.
Μέτρα που επιτείνουν την ύφεση χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, τις ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου από τη Θεσσαλονίκη.
Στη δήλωσή του ο κ.Μιχελάκης επισημαίνει ότι:
«Δεν ανακόπτεται η ύφεση με νέα μέτρα ύφεσης, όπως αυτά που εξήγγειλε, προ ολίγου, ο κ. Βενιζέλος.
» Σήμερα, η αξιοπιστία της κυβέρνησης εξανεμίστηκε απολύτως. Οι συγκρούσεις των μελών της, η αδράνεια και η αναποτελεσματικότητά της, κατέληξαν σε νέα έκτακτα εισπρακτικά μέτρα, που ο κ. Παπανδρέου δεν τόλμησε να πει χθες, αφήνοντας σήμερα το έργο αυτό στον «αντ’αυτού».
» Νέα δυσβάστακτα μέτρα που ακυρώνουν τη χθεσινή ομιλία του κ. Παπανδρέου, επιβεβαιώνουν την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησής του και ρίχνουν νέα βάρη στις πλάτες των Ελλήνων.
» Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει, ότι οι Έλληνες δεν αντέχουν πλέον άλλα φορολογικά βάρη».
Εντωμεταξύ, ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή τα νέα εισπρακτικά μέτρα που ανακοίνωσε ο κ.Βενιζέλος, δήλωσε:
«Σήμερα η κυβέρνηση αποδέχθηκε ότι απέτυχε, μετά το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, αφού τα νέα μέτρα, εισπρακτικού χαρακτήρα, δεν περιλαμβάνονται σε αυτό.
» Γιατί, ενώ η κυβέρνηση παραδέχεται ότι η ύφεση είναι μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις της, στο 5,3% για το 2011 από 3% που εκτιμούσε στον Προϋπολογισμό και 3,5% στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, εμμένει στην ίδια λανθασμένη συνταγή που την έχει ενισχύσει και, μάλιστα, σε μεγαλύτερη δοσολογία.
» Και, ενώ αποδέχθηκε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για κατάργηση του πόθεν έσχες στην κατοικία, προσθέτει, μεταγενέστερα, νέες επιβαρύνσεις στην ακίνητη περιουσία».
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα