Τρεις υπόπτους ανακρίνει η ινδική αστυνομία για την επίθεση στο Νέο Δελχί
Η ινδική αστυνομία έχει συλλάβει και ανακρίνει τρεις ανθρώπους, ανάμεσά τους και τον ιδιοκτήτη Ίντερνετ καφέ στο ινδικό Κασμίρ από όπου εστάλη το e-mail σύμφωνα με το οποίο, η εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση Χαρκάτ-ουλ-Τζιχάντ Ισλάμι, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Νέου Δελχί. Έντεκα άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλα τραυματίστηκαν στην επίθεση της Τετάρτης.
Η ινδική αστυνομία έχει συλλάβει και ανακρίνει τρεις ανθρώπους, ανάμεσά τους και τον ιδιοκτήτη Ίντερνετ καφέ στο ινδικό Κασμίρ από όπου εστάλη το e-mail σύμφωνα με το οποίο, η εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση Χαρκάτ-ουλ-Τζιχάντ Ισλάμι, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Νέου Δελχί.
Πηγές των ινδικών δυνάμεων ασφαλείας το ινδικό Κασμίρ εκφράζουν αμφιβολίες για την αξιοπιστία της ανάληψης ευθύνης από τη συγκεκριμένη οργάνωση, η οποία δεν έχει δραστηριοποιηθεί στην περιοχή κατά το τελευταίο διάστημα και θεωρούν ότι δεν θα χρησιμοποιούσε ένα Ίντερνετ καφέ για να αναλάβει την ευθύνη μίας επίθεσης.
Ο Ιλιάς Κασμίρι, για τον οποίο οι αμερικανικές αρχές πιστεύουν ότι σκοτώθηκε πρόσφατα στο Πακιστάν ήταν ηγέτης της Χαρκάτ-ουλ-Τζιχάντ Ισλάμι και υψηλόβαθμο στέλεχος της Αλ Κάιντα.
Πολλές ισλαμιστικές οργανώσεις δρουν κατά της ινδικής διοίκησης του Κασμίρ εδώ και πολλά χρόνια.
Η ινδική κυβέρνηση επικρίθηκε έντονα για την αποτυχία της να προστατεύσει το Ανώτατο Δικαστήριο του Νέου Δελχί, το οποίο υπήρξε στόχος τρομοκρατικής επίθεσης και τον περασμένο Μάιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Οι νέοι αλλάζουν τους κανόνες εργασίας και λένε «όχι» στο burnout του γραφείου – 1 στους 4 επιλέγει τεχνικά επαγγέλματα
- H Γη γίνεται όλο και φωτεινότερη τις νύχτες – Η Ευρώπη όμως σκοτείνιασε
- Ο Κάραγκερ δεν «μάσησε» τα λόγια του για τις μεταγραφές της Λίβερπουλ
- Ευρωπαϊκά συνδικάτα – ETUC: Χρειαζόμαστε αυξήσεις μισθών, όχι υψηλότερα επιτόκια
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 47χρονος που είχε εγκαταστήσει εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης σε διαμέρισμα
- Σπύρος Μαρκεζίνης: Το ανάρμοστο αστείο με τα «κλοπιμαία»
- Γαλλία: Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να συζητηθεί εκ νέου η συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ, λόγω της κατάστασης στον Λίβανο
- «Όλοι οι άνθρωποι του Προέδρου» – Το πολιτικό θρίλερ όπως το έζησαν Ρέντφορντ και Χόφμαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442