Εκανε το απόλυτο ο Τζόκοβιτς κέρδισε και στο Μόντρεαλ
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο πρώτος τενίστας που έχει κατακτήσει τον τίτλο σε πέντε τουρνουά ATP Masters στην ίδια σεζόν. Ο Σέρβος, ο οποίος είναι Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, νίκησε στον τελικό του τουρνουά του Μόντρεαλ τον Αμερικανό Μάρντι Φις με 2-1 σετ.
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναi ο πρώτος τενίστας που έχει κατακτήσει τον τίτλο σε πέντε τουρνουά ATP Masters στην ίδια σεζόν. Ο Σέρβος, ο οποίος είναι Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, νίκησε στον τελικό του τουρνουά του Μόντρεαλ τον Αμερικανό Μάρντι Φις με 2-1 σετ (6-2, 3-6, 6-4) και κατέκτησε τον ένατο τίτλο του στη διάρκεια του 2011, στην οποία έχει μόνο μια ήττα σε 54 αγώνες.
Μέσα στη χρονιά ο Τζόκοβιτς έχει πάρει ακόμη τον τίτλο στα τουρνουά ATP Masters στο Ίντιαν Ουέλς, το Μαϊάμι, τη Μαδρίτη και τη Ρώμη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη κατηγορία τουρνουά είναι η μεγαλύτερη στο τένις μετά από αυτήν των γκραν σλαμ.
Επίσης, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Τζόκοβιτς κατέκτησε τον τίτλο στο πρώτο τουρνουά που έλαβε μέρος μετά την άνοδό του στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, κάτι που είχε καταφέρει μόνο ο Πιτ Σάμπρας στο Χονγκ Κονγκ το 1993. Πλέον ο Τζόκοβιτς μετράει 27 νίκες στους 40 τελικούς που έχει δώσει στην καριέρα του.
Επίσης, αύξησε στο 7-0 το ρεκόρ του απέναντι στον Φις, ο οποίος ήταν ο μόνος παίκτης που κατάφερε να πάρει σετ από τον Σέρβο σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά στο Μόντρεαλ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λεβαδειακός – ΟΦΗ 0-1: Στον τελικό του Κυπέλλου οι Κρητικοί των 10 παικτών!
- Στον Λευκό Οίκο ο Νετενιάχου για τη συνάντηση με τον Τραμπ, χωρίς παρουσία δημοσιογράφων – Τι θα ζητήσει
- Οριστικό τέλος για τη European Super League: Ρεάλ Μαδρίτης και η UEFA κατέληξαν σε συμφωνία
- Από πού προήλθαν τα χρήματα της Γκισλέιν Μάξγουελ; Από μυστικά τραστ που δημιούργησε ο πατέρας της
- Ελβετία: Δημοψήφισμα για να μειώσει τον πληθυσμό σε 10 εκατομμύρια – Κλείνοντας την πόρτα στους μετανάστες
- Πόρτο Ράφτη: Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι που πέταξαν πέτρες σε αστικό λεωφορείο

