«Όχι» του ΣτΕ στην αναγνώριση πτυχίου γαλλικού πανεπιστημίου
Απορρίφθηκε από τo Γ΄Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση απόφοιτης γαλλικού πανεπιστημίου, που ζητούσε να της αναγνωρισθεί ο τίτλος σπουδών, ως ισότιμος με αυτούς που χορηγούν τα ελληνικά πανεπιστήμια. Η αίτησή της απορρίφθηκε διότι κατά το άρθρο 16 του Συντάγματος δεν είναι επιτρεπτή η αναγνώριση της ισοτιμίας τού πτυχίου της, αφού αποκτήθηκε ύστερα από παρακολούθηση των τριών πρώτων ετών στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.
Απορρίφθηκε από τo Γ΄Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση απόφοιτης γαλλικού πανεπιστημίου, που ζητούσε να της αναγνωρισθεί ο τίτλος σπουδών, ως ισότιμος με αυτούς που χορηγούν τα ελληνικά πανεπιστήμια.
Η αίτησή της απορρίφθηκε διότι κατά το άρθρο 16 του Συντάγματος δεν είναι επιτρεπτή η αναγνώριση της ισοτιμίας τού πτυχίου της, αφού αποκτήθηκε ύστερα από παρακολούθηση των τριών πρώτων ετών στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.
Το δικαστήριο έκρινε ότι με βάση το άρθρο 16 του Συντάγματος δεν θεωρούνται «εξωτερικά πτυχία» που μπορούν να αναγνωρισθούν ως ισότιμα με αυτά των ελληνικών ΑΕΙ, εκείνα τα οποία χορηγούνται από αλλοδαπό πανεπιστήμιο, όταν για τη χορήγησή τους έχει ληφθεί υπόψη χρόνος σπουδών, που πραγματοποιήθηκε με επιτόπια παρακολούθηση του προγράμματος σπουδών στην Ελλάδα.
Λόγω, όμως, της σπουδαιότητας του θέματος, οι δικαστές παρέπεμψαν την υπόθεση στην αυξημένη 7μελή σύνθεση του Τμήματος.
Η αιτούσα πήρε το πτυχίο της από γαλλικό πανεπιστήμιο το 2003 και με αίτησή της προς το Διατμηματικό Συμβούλιο Αναγνώρισης Ισοτιμιών Τίτλων Καλών Τεχνών Αλλοδαπής, ζητούσε να της αναγνωρισθεί ως ισότιμο με το αντίστοιχο πτυχίο ελληνικού ΑΕΙ. Τα τρία από τα πέντε χρόνια σπουδών της τα παρακολούθησε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας