Αύξηση 86% στις πωλήσεις και 35% στα λειτουργικά κέρδη για τον όμιλο Μυτιληναίου
Ισχυρή άνοδο μεγεθών ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο της χρήσης ο όμιλος Μυτιληναίου, λόγω των επιδόσεων της Μέτκα, του μεταλλουργικού κλάδου αλλά και από τη συνεισφορά για πρώτη φορά σε επίπεδο EBITDA του κλάδου της ενέργειας.
Ισχυρή άνοδο μεγεθών ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο της χρήσης ο όμιλος Μυτιληναίου, λόγω των επιδόσεων της Μέτκα, του μεταλλουργικού κλάδου αλλά και από τη συνεισφορά για πρώτη φορά σε επίπεδο EBITDA του κλάδου της ενέργειας.
Σημειώνεται ότι στα παραπάνω μεγέθη για λόγους ορθής σύγκρισης, στον κύκλο εργασιών και στα αποτελέσματα προ φόρων του πρώτου εξαμήνου 2010 δεν συμπεριλαμβάνεται το μη επαναλαμβανόμενο έσοδο ύψους 32,4 εκατ., το οποίο αφορά στην προεξόφληση εσόδων έργων της θυγατρικής εταιρείας της ΜΕΤΚΑ, ΕΤΑΔΕ, η οποία πωλήθηκε τον Ιανουάριο του 2010 στην εταιρεία ΤΕΡΝΑ. H αντίστοιχη επίπτωση στα καθαρά κέρδη του 2010 ανέρχεται σε 14,6 εκατ. ευρώ.
Η συνεισφορά του τομέα ενέργειας αναμένεται να επηρεάσει καθοριστικά τα οικονομικά αποτελέσματα και στο υπόλοιπο της φετινής χρήσης, καθώς ο όμιλος επωφελείται και από τις ευνοϊκές τιμές που επικρατούν στη spot αγορά του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), βελτιώνοντας σημαντικά το κόστος του παραγόμενου ηλεκτρικού ρεύματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νότιγχαμ απο «ατσάλι», νίκησε την Πόρτο και πέρασε στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ (1-0)
- ΑΕΚ – Βαγιεκάνο 3-1: Άγγιξε το «θαύμα», αλλά αποκλείστηκε η «Ένωση»
- Γιορτή σήμερα 17 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Conference League: Επική πρόκριση της Στρασμπούρ (4-0), πέρασε εύκολα η Κρίσταλ Πάλας παρά την ήττα (2-1)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]
- Europa League: Σαρωτική πρόκριση (4-0) η Άστον Βίλα, ματσάρα και ανατροπή (4-2) η Μπράγκα
- ΕKT: Κρατάει στάση αναμονής για αύξηση των επιτοκίων
- Δολάριο: Ο θρόνος του τρίζει, αλλά δεν γκρεμίζεται – Τι λένε οι αναλυτές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442