Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Νέα διάψευση από το ΝΑΤΟ ότι στόχευσε αμάχους στη Μπρέγκα

Νέα διάψευση από το ΝΑΤΟ ότι στόχευσε αμάχους στη Μπρέγκα

Δεκαπέντε άμαχοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν σε επιδρομή του ΝΑΤΟ εναντίον πολιτικών στόχων στην Μπρέγκα, μια στρατηγικής σημασίας πετρελαϊκή πόλη στην ανατολική Λιβύη, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας. Το ΝΑΤΟ από την πλευρά του διαψεύδει ότι έγινε επίθεση κατά των αμάχων. Υπέρ των αντικαθεστωτικών και μέλη της εθνικής ποδοσφαίρου της Λιβύης, που προσχώρησαν στις τάξεις τους.

Δεκαπέντε άμαχοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν σε επιδρομή του ΝΑΤΟ εναντίον πολιτικών στόχων στην Μπρέγκα, μια στρατηγικής σημασίας πετρελαϊκή πόλη στην ανατολική Λιβύη, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας. Το ΝΑΤΟ από την πλευρά του διαψεύδει ότι έγινε επίθεση κατά των αμάχων.

«Η συμμαχία των αποικιοκρατών σταυροφόρων βομβάρδισε πολιτικούς στόχους, μεταξύ των οποίων ένα αρτοποιείο και ένα εστιατόριο στην Μπρέγκα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 15 και να τραυματιστούν περισσότεροι από 20 πελάτες που βρίσκονταν στα μέρη αυτά» ανέφερε η τηλεόραση.

Δεν διευκρινίστηκε ωστόσο πότε έγινε η επιδρομή αυτή.

Στην καθημερινή αναφορά του, το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή έπληξε 35 στόχους, μεταξύ των οποίων οχήματα και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή του λιμανιού της Μπρέγκα που απέχει 800 χιλιόμετρα από την Τρίπολη και 240 από τη Βεγγάζη.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος της Συμμαχίας μιλώντας στο AFP διέψευσε την πληροφορία
που είχε μεταδώσει η λιβυκή τηλεόραση. «Το ΝΑΤΟ στόχευσε κτίρια σε έναν εγκαταλειμμένο τομέα της Μπρέγκα. Επρόκειτο για νόμιμους στρατιωτικούς στόχους».

Αυτομολούν και ποδοσφαιριστές

Τέσσερα μέλη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Λιβύης και άλλοι 13 παράγοντες του ποδοσφαίρου ανακοίνωσαν ότι προσχωρούν στους εξεγερμένους, όπως μεταδίδει το BBC.

Ο τερματοφύλακας της εθνικής Τζούμα Γκτατ και ο προπονητής της Αλ-Άχλι, της κορυφαίας ομάδας της Τρίπολης, Άντελ μπιν Ίσα ανακοίνωσαν ότι αυτομόλησαν στους εξεγερμένους, μιλώντας από την περιοχή της Οροσειράς Ναφούσα στη δυτική Λιβύη.

«Καλώ τον συνταγματάρχη Καντάφι να μας αφήσει ήσυχους και να μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε μία ελεύθερη Λιβύη. Μάλιστα, θα προτιμούσα να αφήσει αυτή τη ζωή» φέρεται να δήλωσε ο Γκτατ που έχει καταλύσει σε ξενοδοχείο της πόλης Τζάντου.

Ο Μπιν Ίσα είπε στο BBC ότι επέλεξε να πάει στα Δυτικά Όρη για να στείλει ένα μήνυμα ότι «η Λιβύη πρέπει να είναι ενωμένη και ελεύθερη». Και πρόσθεσε: «Ελπίζω να ξυπνήσω ένα πρωί και να διαπιστώσω ότι ο Καντάφι δεν είναι πια εδώ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο