Και πάλι στην pole position ο Φέτελ
Την τρίτη του συνεχόμενη Pole Position κατέκτησε στο Grand Prix της Κίνας, ο Σεμπαστιάν Φέτελ με Red Bull. Στην δεύτερη θέση των προκριματικών τερμάτισε ο Τζέινσον Μπάτον, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο teammate του στην McLaren, Λιούις Χάμιλτον.
Την τρίτη του συνεχόμενη Pole Position κατέκτησε στο Grand Prix της Κίνας, ο Σεμπαστιάν Φέτελ με Red Bull. Στην δεύτερη θέση των προκριματικών τερμάτισε ο Τζέινσον Μπάτον, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο teammate του στην McLaren, Λιούις Χάμιλτον.
Οι δύο Φεράρι δεν κατάφεραν να φανούν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές απέναντι σε McLaren και RedBull με αποτέλεσμα να πρέπει να ξεκινήσουν τον αγώνα από την τέταρτη (Αλόνσο) και πέμπτη (Μάσα) θέση. Μπροστά από τους πιλότους της ιταλικής ομάδας, θα βρεθεί ο Νίκο Ρόσμπεργκ με Mercedes. Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Χάιμε Αλγκεσουάρι, Πολ ντι Ρέστα, Σεμπαστιάν Μποεμί και ο Βιτάλι Πετρόφ.
Η δυσάρεστη έκπληξη της ημέρας ήταν η εμφάνιση του Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος χρησιμοποιώντας την σκληρή γόμα, δεν μπόρεσε να περάσει στο Q2. Ο Αυστραλός πιλότος θα εκκινήσει από την 18η θέση, καθώς η έλλειψη KERS ήταν φανερό ότι του στοίχισε.
«Είμαστε στην Pole Position. Το καταφέραμε ξανά», είπε στους μηχανικούς του ο Σεμπάστιαν Φέτελ, μετά το τέλος της διαδικασίας και πρόσθεσε «Ολα θα ξεκινήσουν από το μηδέν, το μόνο που έχουμε καταφέρει είναι να είμαστε οκτώ μέτρα μπροστά από τον Μπάτον».
Ο Γερμανός της Red Bull θα προσπαθήσει να καταρρίψει το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ που διατηρεί από το 2004, όταν είχε κερδίσει σε τρεις συνεχόμενους αγώνες. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, απογοήτευσε για μία ακόφα φορά τους θαυμαστές του, καθώς κατετάγη 14ος.
Αναλυτικά οι χρόνοι
Φέτελ Red Bull 1:33.706
Μπάτον McLaren 1:34.421
Χάμιλτον McLaren 1:34.463
Ρόζμπεργκ Mercedes GP 1:34.670
Αλόνσο Ferrari 1:35.119
Μάσα Ferrari 1:35.145
Αλγκουερσουάρι Toro Rosso 1:36.158
Ντι Ρέστα Force India 1:36.190
Μπουέμι Toro Rosso 1:36.203
Πετρόφ Renault
Σούτιλ Force India
Πέρεζ Sauber
Κομπαγιάσι Sauber
Σουμάχερ Mercedes GP
Μπαρικέλο Williams
Χάιντφελντ Renault
Μαλντονάντο Williams
Γουέμπερ Red Bull
Κοβαλάινεν Lotus
Τρούλι Lotus
Ντ’ Αμπρόσιο Virgin
Γκλοκ Virgin
Λιούτσι Hispania Racing
Καρθικέγιαν Hispania Racing
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.exedrasports.gr
- Good Job Nicky: «Έριξα το κλάμα της ζωής μου στο ενδιάμεσο για τη Eurovision»
- Ώρα… Europa League για τον ΠΑΟΚ: Για την ανατροπή κόντρα στη Θέλτα ο Δικέφαλος του βορρά
- Στους δρόμους για τα Τέμπη φοιτητές, μαθητές – Συλλαλητήρια στην Αθήνα, στα Προπύλαια και άλλες πόλεις
- Ο Παναθηναϊκός ψάχνει πρόκριση στο Πλζεν
- Κλείνει ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» στις 10:00 το πρωί
- Ξυλάς στο in: Οι σπουδές, η προσπάθεια να βρεθεί στο κορυφαίο επίπεδο και η συνύπαρξη με τον Τσιτσιπά (pics)
- Το ραντεβού Γεραπετρίτη – Ρούμπιο στην Ουάσιγκτον – Τι θα συζητήσουν
- «Ιππόκαμπος»: Για 10 παραστάσεις στο Θέατρο Μικρός Κεραμεικός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/donna-elliot-NCh4pgfdYCA-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442