Με μίνι πτυχιακές εργασίες η εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
Ρόλο-κλειδί για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα έχει από το 2014 ο καινούργιος θεσμός της ερευνητικής εργασίας, δηλαδή μίας μίνι πτυχιακής, σύμφωνα με το τελικό σχέδιο για το Νέο Λύκειο που θα δημοσιοποιηθεί εντός της εβδομάδας από το υπουργείο Παιδείας. Οι μαθητές θα κληθούν να παραδίδουν ένα μίνι ερευνητικό πρότζεκτ ανά τετράμηνο και η αξιολόγησή του θα γίνεται από επιτροπή.
Ρόλο-κλειδί για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα έχει από το 2014 ο καινούργιος θεσμός της ερευνητικής εργασίας, δηλαδή μίας μίνι πτυχιακής, σύμφωνα με το τελικό σχέδιο για το Νέο Λύκειο που θα δημοσιοποιηθεί εντός της εβδομάδας από το υπουργείο Παιδείας.
Προκειμένου να εξοικειωθούν οι μαθητές με τον νέο θεσμό, επικρατούσα σκέψη του υπουργείου είναι να προβλέπονται ερευνητικές εργασίες από την Α’ Λυκείου, οι οποίες δεν θα υπολογίζονται για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».
Στη Β’ και Γ’ Λυκείου οι μαθητές θα κληθούν να παραδίδουν ένα μίνι ερευνητικό πρότζεκτ ανά τετράμηνο και η βαθμολόγησή του θα συνυπολογίζεται για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Για την υλοποίηση των εργασιών, ορισμένες από τις οποίες θα μπορούν να είναι ομαδικές, θα ακολουθούν ανάλογη διαδικασία με αυτή που ακολουθείται στα πανεπιστήμια και σε αρκετά σχολεία της Ευρώπης.
Αυτό σημαίνει ότι μία εργασία για να είναι πλήρης θα πρέπει να περιλαμβάνει στοιχεία από διαφορετικούς τομείς γνώσης και διαφορετικά μαθήματα.
Στο τέλος οι μαθητές θα καλούνται να παρουσιάσουν τις εργασίες τους στην τάξη και η αξιολόγηση θα έχει πιθανότατα ανάλογη βαρύτητα με τη βαθμολογία των υπολοίπων μαθημάτων και θα γίνεται από επιτροπή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Καλά Χριστούγεννα Παναθηναϊκέ μου! Πάντα δίπλα σου»: Το βίντεο της πράσινης ΠΑΕ
- Χειμερινές εκπτώσεις 2026: Πότε ξεκινούν – Πρακτικές συμβουλές για τους καταναλωτές
- Ευρώπη: Δεύτερη από το τέλος η Ελλάδα στους πραγματικούς μισθούς – Οι προβλέψεις για το 2026
- Ο Ντανιέλ Μπενσαΐντ και η επιμονή ότι πολιτική σημαίνει ανατροπή
- Τι ισχύει με το συμβόλαιο του Κλοπ – Μπορεί να επιστρέψει στους πάγκους;
- Σοβαρές ζημιές από τη έντονη κακοκαιρία σε πολυκατοικία στον Άλιμο – Κατέρρευσε μάντρα
- Mick Abrahams – Πέθανε ο (αρχικός) κιθαρίστας των Jethro Tull σε ηλικία 82 ετών
- Ο Μητροπολίτης Κοζάνης «ξαναχτυπά»: Στο στόχαστρο όσοι υιοθετούν ζώα και τα ρούχα των κοριτσιών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442