Στις κάλπες οι Αιγύπτιοι στο δημοψήφισμα για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις
Tεράστιες ουρές σχηματίζονται από το πρωί του Σαββάτου στα εκλογικά κέντρα για το δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση στην Αίγυπτο. Πρόκειται για τις πρώτες κάλπες που στήνονται μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ, με ζητούμενο περιορισμένες μεταρρυθμίσεις ή νέο Σύνταγμα. Μάλιστα, ομάδα ατόμων επιτέθηκε στον Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, την ώρα που προσπαθούσε να ψηφίσει.
Tεράστιες ουρές σχηματίζονται από το πρωί του Σαββάτου στα εκλογικά κέντρα για το δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση στην Αίγυπτο. Πρόκειται για τις πρώτες κάλπες που στήνονται μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ, με ζητούμενο περιορισμένες μεταρρυθμίσεις ή νέο Σύνταγμα.
Μεγάλη ομάδα ατόμων επιτέθηκε στον Νομπελίστα και στέλεχος της αντιπολίτευσης Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, την ώρα που προσπαθούσε να ψηφίσει.
«Δεν σε θέλουμε, δεν σε θέλουμε» φώναζαν, πετώντας πέτρες στο αυτοκίνητό του, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters. Δεν έχει γίνει ξεκάθαρο αν η επίθεση αυτή, εμπόδισε τον Ελ Μπαραντέι από το να ψηφίσει.
Συγκεκριμένα, οι υπέρμαχοι του «ναι» τάσσονται υπέρ της άμεσης μετάβασης σε μια δημοκρατική διακυβέρνηση με περιορισμένες συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, ενώ οι υπέρμαχοι του «όχι» ζητούν την κατάρτιση νέου Συντάγματος.
Οι κύριες συνταγματικές μεταρρυθμίσεις αφορούν την προεδρική θητεία που περιορίζεται σε δυο τετραετίες (αντί απεριόριστων θητειών έξι ετών) και επίσης χαλάρωση των προϋποθέσεων για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα για το ανώτατο αξίωμα.
Τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις ετοίμασε επιτροπή νομικών που διόρισε ο στρατός, ο οποίος κυβερνά τη χώρα μετά την παραίτηση του Μουμπάρακ.
Ο στρατός έχει υποσχεθεί την επιστροφή σε μια δημοκρατικά εκλεγμένη εξουσία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρίξτε μια ματιά στο τρένο με το οποίο ταξίδευε ο Τίτο
- Εκτός ο Ευαγγέλου: Χωρίς Έλληνα διαιτητή το μουντιάλ, όπου πάνε Νορβηγός και Σουηδός
- «Κροτίδες» μεταξύ ΠΑΣΟΚ-Γεωργιάδη για τα ρουσφέτια: Τώρα θυμήθηκε το Πάσχα ο ρουσφετάκιας υπουργός για να ξεφύγει
- Οι νέοι αλλάζουν τους κανόνες εργασίας και λένε «όχι» στο burnout του γραφείου – 1 στους 4 επιλέγει τεχνικά επαγγέλματα
- H Γη γίνεται όλο και φωτεινότερη τις νύχτες – Η Ευρώπη όμως σκοτείνιασε
- Ο Κάραγκερ δεν «μάσησε» τα λόγια του για τις μεταγραφές της Λίβερπουλ
- Ευρωπαϊκά συνδικάτα – ETUC: Χρειαζόμαστε αυξήσεις μισθών, όχι υψηλότερα επιτόκια
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 47χρονος που είχε εγκαταστήσει εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης σε διαμέρισμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442