Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
in.gr

Ψάρι φούρνου με σάλτσα σαφράν

Ψάρι φούρνου με σάλτσα σαφράν (μερίδες έξι) Υλικά -1 κιλό ψάρι φέτα -200γρ. καρότα ψιλοκομμένα -200γρ. σέλινο -200γρ. κρεμμύδια χοντροκομμένα -2 κουταλάκια του γλυκού κορνφλάουρ -4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο -6 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού -1 κοφτή κουταλιά αλάτι -1/2 κουταλιά του γλυκού άσπρο πιπέρι -1/2 κουταλιά του γλυκού σαφράν Εκτέλεση Καθαρίζετε το ψάρι […]

Ψάρι φούρνου με σάλτσα σαφράν (μερίδες έξι)

Υλικά

-1 κιλό ψάρι φέτα
-200γρ. καρότα ψιλοκομμένα
-200γρ. σέλινο
-200γρ. κρεμμύδια χοντροκομμένα
-2 κουταλάκια του γλυκού κορνφλάουρ
-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-6 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
-1 κοφτή κουταλιά αλάτι
-1/2 κουταλιά του γλυκού άσπρο πιπέρι
-1/2 κουταλιά του γλυκού σαφράν

Εκτέλεση

Καθαρίζετε το ψάρι και το χωρίζετε σε έξι μερίδες, το αλατοπιπερώνετε και το
τοποθετείτε σε ένα μέτριο ταψί, περιχύνοντάς το με το χυμό του λεμονιού και
δύο κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα χορταρικά και ανάλογο νερό,
σκεπάζετε το ταψί με μια λαδόκολλα και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 25 λεπτά.
Αφού ψηθεί το ψάρι, στραγγίζετε το μισό ζουμί σε ένα κατσαρολάκι, αφήνετε το
ζουμί να πάρει μια βράση, διαλύετε μέσα το σαφράνι και μετά το δένετε με κορνφλάουρ,
ανακατεύοντάς το για να μη σβολιάσει. Σερβίρετε το ψάρι περιχύνοντάς το με τη
ζεστή σάλτσα και το γαρνίρετε με τα χορταρικά (καρότα, σέλινο, κρεμμύδια).

Σύσταση μιας μερίδας
Θερμίδες343
Πρωτεΐνες32,6gr
Λίπος17,2gr
Υδατάνθρακες14,4gr
Χοληστερίνη68mg

health.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο