Αναπτερώθηκαν οι ελπίδες του Άρη, ήττα του Πανελληνίου από την Καχασόλ
«Ζωντανός» στο κυνήγι της πρόκρισης στα προημιτελικά του EuroCup παρέμεινε ο Άρης μετά την εντός έδρας νίκη του με 78-73 επί της Μπουντιβέλνικ στο Κίεβο. Οι παίκτες του Σλόμπονταν Σούμποτιτς πανηγύρισαν τη 2η νίκη τους στη φάση των «16» της διοργάνωσης, στο πλαίσιο της 5ης και προτελευταίας αγωνιστικής. Όλα θα κριθούν την ερχόμενη εβδομάδα (1/3), όταν ο Άρης φιλοξενεί στο Αλεξάνδρειο τη γαλλική Λε Μαν. Ο Πανελλήνιος, από την πλευρά του, ηττήθηκε 84-71 από την Καχασόλ στην Ισπανία.
«Ζωντανός» στο κυνήγι της πρόκρισης στα προημιτελικά του EuroCup παρέμεινε ο Άρης μετά την εντός έδρας νίκη του με 78-73 επί της Μπουντιβέλνικ στο Κίεβο. Οι παίκτες του Σλόμπονταν Σούμποτιτς πανηγύρισαν τη 2η νίκη τους στη φάση των «16» της διοργάνωσης, στο πλαίσιο της 5ης και προτελευταίας αγωνιστικής. Όλα θα κριθούν την ερχόμενη εβδομάδα (1/3), όταν ο Άρης φιλοξενεί στο Αλεξάνδρειο τη γαλλική Λε Μαν.
Ο Πανελλήνιος, από την πλευρά του, ηττήθηκε 84-71 από την Καχασόλ στην Ισπανία.
Στο άλλο παιχνίδι του Β’ γκρουπ η Γκέτινγκεν έκανε τη χάρη στον Αρη και πέρασε νικηφόρα από την Γαλλία. Αυτό σημαίνει ότι οι Κίτρινοι στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Λε Μαν δεν χρειάζεται να υπερκαλύψουν τη διαφορά 25 πόντων με την οποία ηττήθηκαν στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, ωστόσο θα περιμένουν τα καλά μαντάτα από τη Γερμανία, δηλαδή νίκη της Γκέτινγκεν απέναντι στην Μπουντιβέλνικ.
Στον 1ο όμιλο, «check in» έκανε η Τσεντεβίτα που κέρδισε την Χέμοφαρμ στην Κροατία και ακολούθησε στις 8 κορυφαίες ομάδες του θεσμού την Ούνιξ. Στον τρίτο όμιλο Εστουντιάντες και Καζέρτα με τις εκτός έδρας νίκες τους προχωρούν μαζί στην επόμενη φάση. Ενώ στον τέταρτο η οικοδέσποινα του φάιναλ-φορ, Μπενετόν, με τον Ντέβιν Σμιθ να κάνει «όργια» κέρδισε την Αλμπα στην Ο2 αρένα και προχωρά ακάθεκτη στη διοργάνωση.
Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:
Α’ Όμιλος: Τσεντέβιτα – Χέμοφαρμ 73-71 (Έντουαρντς 17π.,7ρ., Ντράπερ 15π.,7ασ. – Γέρεμιτς 15, Πάβκοβιτς 14), Γκραν Κανάρια – Ούνιξ 76-73
Η βαθμολογία: Ούνιξ* 9, Τσεντέβιτα* 8, Γκραν Κανάρια 7, Χέμοφαρμ 6.
Β’ Όμιλος: Μπουντιβέλνικ – Αρης 73-78, Λε Μαν – Γκέτινγκεν 77-83 (Ακερ 18π.,6ασ., Κακιούζης 7π.,4ρ.,1ασ. σε 22′ – Σκοτ 20, Αντερσον 17π.,9ρ.).
Η βαθμολογία: Γκέτινγκεν* 9, Μπουντιβέλνικ 8, Αρης 7, Λε Μαν 5.
Γ’ Όμιλος: Νίμπουρκ – Εστουντιάντες 86-88 (Στίματς 22, Σίμονς 15 – Γιάσεν 18, Κάνερ-Μέντλεϊ 14π.,9ρ.), Γαλατασαράι – Καζέρτα 54-64 (Σούμπερτ 15π.,13ρ. – Ουίλιαμς 13, Κόζαρεκ 10).
Η βαθμολογία: Εστουντιάντες* 9, Καζέρτα* 9, Γαλατασαράι 7, Νίμπουρκ 5.
Δ’ Όμιλος: Αλμπα – Μπενετόν 74-82 (Σάφαρτζικ 18, Άλεν 17 – Σμιθ 35π. με 4/4δ.,7/10τρ., 9ρ., Μάρκοβιτς 14),Καχασόλ – Πανελλήνιος 84-71.
Η βαθμολογία: Καχασόλ* 10, Μπενετόν* 9, Αλμπα 6, Πανελλήνιος 5.
* Με αστερίσκο οι ομάδες που έχουν περάσει
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Όλα από την αρχή το 2026» – Ο χρησμός της Citi για την Ευρώπη
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-1: Στις «πράσινες» το ντέρμπι του Μετς
- Αγρότες: Ατσαλώνουν τη στάση τους – Οι παράγοντες που «φουντώνουν» τα μπλόκα
- Ζάκυνθος: «Όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα» – Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της τραγωδίας με τον 2χρονο που κατασπαράχθηκε από πίτμπουλ
- Η ΑΙ πείθει τους ψηφοφόρους με εντυπωσιακή άνεση – Κίνδυνος για τη δημοκρατία;
- Ηράκλειο: Σε εξέλιξη επικίνδυνη επιχείρηση διάσωσης στα Αστερούσια Όρη – 40χρονος τραυματίστηκε στο φαράγγι του Αμπά


