Υπηρεσίες συνδρομών για εκδότες παρέχει η Apple
H Apple ξεκινά να παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης συνδρομών σε εκδότες εφημερίδων, περιοδικών, βίντεο και μουσικής που διαθέτουν το περιεχόμενό τους μέσω εφαρμογών από το App Store. Η αρχή έγινε νωρίτερα για λογαριασμό της News Corp που μοιράζει στους συνδρομητές iPad την εφημερίδα The Daily.
H Apple ξεκινά να παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης συνδρομών σε εκδότες εφημερίδων, περιοδικών, βίντεο και μουσικής που διαθέτουν το περιεχόμενό τους μέσω εφαρμογών από το App Store. Η αρχή έγινε νωρίτερα για λογαριασμό της News Corp που μοιράζει στους συνδρομητές iPad την εφημερίδα The Daily.
Το App Store στο εξής θα πουλά και συνδρομές, το ύψος των οποίων θα καθορίζεται από τον εκάστοτε εκδότη. Ο εκδότης θα ορίζει την τιμή και την περιοδικότητα της διάθεσης των νέων εκδόσεων. Οι συνδρομητές και χρήστες του iPad θα έχουν συγκεντρωμένες τις συνδρομές σε όλα τα περιοδικά και τις εφημερίδες τους και θα μπορούν να τις διαχειριστούν ώστε να τροποποιήσουν τη διάρκεια ή να διακόψουν την συνδρομή τους. Η Apple αναλαμβάνει τη διαχείριση των πληρωμών και κρατά μερίδιο 30%, όπως κάνει ήδη για όλες τις αγορές μέσω app που διαθέτει από το κατάστημά της.
Από την άλλη, «ο εκδότης μπορεί να κρατήσει το 100% της συνδρομής όταν φέρνει εκείνος υπάρχοντες ή νέους συνδρομητές στην app, η Apple κρατά το 30% όταν εκείνη φέρνει νέους συνδρομητές στην app του εκδότη», διευκρινίζει ο Στηβ Τζομπς -ο οποίος αν και με αναρρωτική άδεια, διευθύνει από το σπίτι. Εντούτοις, απαίτηση της Apple είναι όλες οι προσφορές για συνδρομές στην αντίστοιχη app να είναι ισότιμες ή καλύτερες με τυχόν συνδρομές εκτός app. O εκδότης διατηρεί το δικαίωμα να πουλάει συνδρομές από το δικτυακό του τόπο, όπως και να παρέχει δωρεάν πρόσβαση στο περιεχόμενό του από την app σε υπάρχοντες συνδρομητές, χωρίς να μοιράζεται τα στοιχεία τους με την Apple. Εντούτοις, ο εκδότης δεν έχει το δικαίωμα να παραπέμπει για συνδρομές στο δικτυακό του τόπο τους χρήστες της εφαρμογής του σε iPad, iPod touch και iPhone.
Σε ότι αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων των συνδρομητών, η Apple τονίζει ότι οι χρήστες θα έχουν την επιλογή να δίνουν στον εκδότη το ονοματεπώνυμο, το e-mail και τον ταχυδρομικό τους κώδικα όταν εγγράφονται συνδρομητές μέσω του App Store. Η χρήση των στοιχείων αυτών -όπως και τυχόν άλλων ζητά ο εκδότης- θα διέπεται από την πολιτική απορρήτου του εκάστοτε εκδότη και όχι από αυτήν που ακολουθεί η Apple.
In.gr Τεχνολογία
- Ο εισαγγελέας της Νότιας Κορέας ζητά 10ετή ποινή φυλάκισης για τον πρώην πρόεδρο Γιουν
- Τσουκαλάς: Είναι κρίσιμο να στηρίξουμε τους αγρότες – Η κυβέρνηση μεθόδευσε την ταλαιπωρία των εκδρομέων
- Απίστευτη στιγμή: Ο Σακίλ Ο’Νιλ πέρασε… μέσα από το videowall της εκπομπής (vid)
- Συνέλαβαν τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου για τη δολοφονία στο Κολωνάκι – Την νάρκωσε και μετά την έκαψε
- Bloomberg: Διακοπές στην Ελλάδα; Όχι καλοκαίρι, ούτε Μύκονος και Σαντορίνη – Πού να πάτε
- Μυθικός Γιόκιτς ανήμερα των Χριστουγέννων: Έκανε την τρίτη καλύτερη επιθετική επίδοση στην ιστορία του NBA
- Εντείνονται οι βομβαρδισμοί στα σύνορα Ταϊλάνδης-Καμπότζης – Σε εξέλιξη συνομιλίες με τον Ρούμπιο
- The Lowdown – H νέα δραματική σειρά του Ίθαν Χοκ είναι ξεκαρδιστικά συγκινητική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Για φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)



























![Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ΧΡΗΜΑΤΑ-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442