Δεν ήταν εύστοχη η επιλογή της Νομικής από τους μετανάστες, τόνισε ο Αλέκος Αλαβάνος
«Δεν ήταν η πιο εύστοχη πρωτοβουλία η επιλογή της Νομικής για την προβολή των αιτημάτων των μεταναστών» δήλωσε ο Αλέκος Αλαβάνος, τονίζοντας πως εάν καταλάμβαναν τα γραφεία της ΕΕ θα είχαν μαζί τους όλο τον ελληνικό λαό. Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, επανέλαβε πως το πανεπιστημιακό άσυλο έχει συμβολική σημασία. «Έχουμε ευθύνη διαφύλαξης του ασύλου» υπογράμμισε.
«Δεν ήταν η πιο εύστοχη πρωτοβουλία η επιλογή της Νομικής για την προβολή των αιτημάτων των μεταναστών» δήλωσε ο Αλέκος Αλαβάνος, τονίζοντας πως εάν οι απεργοί πείνας καταλάμβαναν τα γραφεία της ΕΕ θα είχαν μαζί τους όλο τον ελληνικό λαό.{{{ audio1 }}}
Μιλώντας στονΒΗΜΑ 99,5,ο κ.Αλαβάνος είπε πως το πανεπιστημιακό άσυλο έχει «συμβολική σημασία», καθώς είναι «η εγγύηση για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών». «Έχουμε ευθύνη διαφύλαξης του ασύλου» τόνισε.
Ο Αλέκος Αλαβάνος τόνισε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να αρχίσει να δίνει άσυλο και θα πρέπει να επανεξετάσει το θέμα της νομιμοποίησης των συγκεκριμένων μεταναστών, καθώς «οι περισσότεροι έχουν χαρτιά».
Επίσης, ζητά να ληφθούν πρωτοβουλίες για τη Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ. «Εάν αλλάξει η συνθήκη, θα αδειάσει η πλατεία Βικτωρίας» είπε χαρακτηριστικά.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.