Επίθεση Σαμαρά στον πρωθυπουργό για οικονομία και Εξεταστικές
Επίθεση στον πρωθυπουργό και στα όσα είπε στη συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους στο Μέγαρο Μαξίμου εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς. «Γιατί μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ για την οικονομία, ενώ για την Εξεταστική που προανήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι δεν πρέπει να μπει «χρονικό συρματόπλεγμα». Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε συστράτευση για τη στήριξη του Β.Κικίλια. «Τα ρίσκα μου τα πήρα. Έκανα πράξη την ανανέωση» είπε χαρακτηριστικά.
Επίθεση στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και στα όσα είπε στη συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους στο Μέγαρο Μαξίμου εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς.
Μιλώντας σε βουλευτές και στελέχη του λεκανοπεδίου Αττικής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε αδιανόητα τα όσα είπε ο κ. Παπανδρέου, επικρίνοντας τη ΝΔ για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας, επισημαίνοντας ότι τα spread ανέβηκαν από τις 130 μονάδες στις 1.000 επί ΠΑΣΟΚ.
«Γιατί μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας πως κάποιος έπρεπε να πει στον Γιώργο Παπανδρέου πως ο λόγος που βρίσκονται σήμερα τα spread σε αυτά τα επίπεδα είναι ότι αμφισβητείται η οικονομική πολιτική που ακολουθεί.
Όσον αφορά τη δέσμευση του πρωθυπουργού πως θα προχωρήσει σε Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία, ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε πως δεν έχει αντίρρηση, ζήτησε όμως η έρευνα να ξεκινήσει από το 1981.
«Δεν θα βάλουμε χρονικό συρματόπλεγμα. Δεν ιδρύθηκε η Ελλάδα το 2004, ούτε τελείωσε το 2009. Υπήρχε και πριν και μετά Ελλάδα», τόνισε ο κ. Σαμαράς,
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε ακόμη το ΠΑΣΟΚ πως δεν μπορεί να κυβερνήσει χωρίς Εξεταστικές Επιτροπές, καθώς, όπως είπε, χρειάζεται ένα μόνιμο αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.
Στήριξη στον Β.Κικίλια
Εξάλλου, σε σύσκεψη στη Ρηγίλλης για τη στήριξη του Βασίλη Κικίλια, ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τους βουλευτές και πολιτευτές του Λεκανοπεδίου συστράτευση, ενότητα και εξωστρέφεια.
«Θα ήταν αδιανόητο ο καθένας από μας να μη δίνει το παρών» σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας τη δύσκολη κατάσταση που ζουν οι πολίτες.
«Είναι απόφαση συνείδησης για τον καθένα να δώσει τη μάχη στις δύσκολες αυτές ώρες» τόνισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος χαρακτήρισε επιλογή νίκης και ανανέωσης τη στήριξή του στο πρόσωπο του υποψηφίου για την περιφέρεια Αττικής.
«Χωρίς επιφυλάξεις, χωρίς μισόλογα, κάναμε τη μεγάλη τομή, πήραμε το ρίσκο» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος κάλεσε όλα τα στελέχη να πάρουν τον Βασίλη Κικίλια πόρτα-πόρτα, σπίτι-σπίτι σε όλη την Αττική.
«Τα ρίσκα μου τα πήρα. Έκανα πράξη την ανανέωση. Και έκανα πραγματικότητα μία πράξη ευθύνης για το λεκανοπέδιο» δήλωσε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του κ. Κικίλια.
Τον υποψήφιο για την περιφέρεια Αττικής θα πλαισιώσουν μεταξύ άλλων για τη θέση των αντιπεριφερειαρχών ο κ. Γιάννης Μανώλης, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών κ. Νότης Μηταράκης και η δημοσιογράφος Άννα Καραμανλή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: η Ισλαμική Δημοκρατία στο σταυροδρόμι
- Όταν τα ντοκιμαντέρ γίνονται screen therapy: Από το πολιτικό χάος στη μαγεία της σύνδεσης και το προσωπικό στοίχημα ενός διάσημου σεφ
- Σχεδόν μισός αιώνας – Οι πρωταγωνιστές της αρχικής σειράς «Δυναστεία» 45 χρόνια μετά την πρεμιέρα
- Κίνηση στους δρόμους: Κλειστές λωρίδες λόγω έργων σε Κηφισό, Αττική Οδό και Βουλιαγμένης – Πού υπάρχουν προβλήματα
- Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]
- Παναθηναϊκός: Έντονες αποδοκιμασίες από τον κόσμο στο Κορωπί μετά τη βαριά ήττα από την ΑΕΚ
- ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης «ανοίγεται» στα αριστερά του, ο Δούκας «δεν κάνει πίσω» και ο Γερουλάνος (ξανά) μιλά για τη «βελόνα»
- Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στις Αχαρνές – Καπνοί και αλυσιδωτές εκρήξεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

















![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442