Κατά τη συνεδρίασή του την Πέμπτη, το κεντρικό συμβούλιο της σερβικής ομοσπονδίας μπάσκετ συμφώνησε ομόφωνα για παραμονή του Ντούσαν Ιβκοβιτς στη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Η κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ 2009 (Πολωνία) και η κατάληψη της 4ης θέσης στο Μουντομπάσκετ 2010 (Τουρκία) θεωρείται δικό του επίτευγμα, αφού «έχτισε» μια νεανική ομάδα, μετά από πρόωρους αποκλεισμούς στο Ευρωμπάσκετ του Βελιγραδίου (2005) και της Ισπανίας (2007).

Οι όποιες αρχικές ενστάσεις, λόγω της εργασίας του στον Ολυμπιακό, ξεπεράστηκαν και πλέον απομένει η απάντηση του τεχνικού των Πειραιωτών.

Στον «σοφό» οφείλεται, πάντως, ένα υπέρογκο ποσό δεδουλευμένων από τη σερβική ομοσπονδία.

Στο εγγύς μέλλον ο Ίβκοβιτς θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Ντράγκαν Κάπισιτς, προκειμένου να συζητήσουν τις παραμέτρους για συνεργασία μέχρι και το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας (2011) και γιατί όχι μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (2012).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ