Ράλι Ιαπωνίας 2010, 1η μέρα: Στην κορυφή ο P. Solberg!
Ο Νορβηγός εκμεταλλεύτηκε την ευνοϊκή θέση εκκίνησης στις Ειδικές, αγνόησε την ίωση που τον ταλαιπωρεί και διανυκτέρευσε πρώτος μετά το εναρκτήριο σκέλος του αγώνα. Ρεαλιστικές βλέψεις νίκης της Ford, προβλήματα για τους Sebastien Loeb και Kimi Raikkonen.
Παρότι ταλαιπωρείται από ίωση, ο Petter Solberg με τη Citroen C4 WRC της ιδιωτικής του ομάδας ηγείται του Ράλι Ιαπωνίας, στο τέλος της πρώτης μέρας του 10ου φετινού αγώνα του WRC.
Ο Νορβηγός τέθηκε επικεφαλής κερδίζοντας τις δύο πρώτες σημερινές (10/9) Ειδικές Διαδρομές και έκτοτε κατάφερε να αποκρούσει τις επιθέσεις των Ford, που δείχνουν να αποδίδουν καλά στο συγκεκριμένο αγώνα.
Ο Mikko Hirvonen, έπειτα από σειρά ατυχών αποτελεσμάτων τώρα φαίνεται να επιστρέφει στη διεκδίκηση της δεύτερης φετινής του νίκη, έχοντας διαφορά κάτω των δέκα δευτερολέπτων από τον P. Solberg. Ο Φινλανδός κέρδισε τις δύο τελευταίες από τις έξι κανονικές μεγάλες Ειδικές της ημέρας.
Ανάλογες ήταν και οι επιδόσεις του Jari Matti Latvala, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον Sebastien Ogier στη μάχη της 3ης θέσης και έχει αφήσει μισό λεπτό πίσω του τον Sebastien Loeb.
Ο πρωταθλητής, που είχε το μειονέκτημα να ξεκινά πρώτος και να καθαρίζει το δρόμο- είπε ότι πίεζε πολύ αλλά δεν έχει να δώσει απαντήσεις για την έλλειψη ανταγωνιστικών επιδόσεων και δεν γνωρίζει το ποσοστό απώλειας χρόνου που οφείλεται στο γεγονός ότι εκκινεί πρώτος τις Ειδικές.
Πιο πίσω, ο Henning Solberg κερδίζοντας μια Ειδική είναι άνετα στην 7η θέση, ενώ ο Kimi Raikkonen αναγκάστηκε να αλλάξει κιβώτιο ταχυτήτων στο μεσημβρινό Service Park, έχοντας προβλήματα μετάδοσης που του κόστισαν αρκετό χρόνο. Αντίστοιχη ανησυχία είναι και ο Dani Sordo, με την άλλη C4 WRC της Citroen Junior.
Διαβάστε εδώ περισσότερα για τις εξελίξεις της πρώτης μέρας του Ράλι Ιαπωνίας.