Ο Κώστας Παπανικολάου αναμένεται να πάρει περισσότερα λεπτά συμμετοχής από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στην δεύτερή του σεζόν στον Ολυμπιακό, μια πρόκληση την οποία ο ίδιος δηλώνει έτοιμος να αντιμετωπίσει, ώστε να δείξει την αξία του.

«Αν αρχίζει να με φοβίζει, δεν θα βγει τίποτα στο γήπεδο. Εγώ είμαι έτοιμος για να δουλέψω και να αρπάξω τις ευκαιρίες που μου θα δώσει ο προπονητής. Αν αξίζω θα φανεί στο γήπεδο. Εκεί είναι ο καθρέφτης για όλα», δήλωσε ο ταλαντούχος φόργουορντ στην επίσημη ιστοσελίδα των ερυθρόλευκων.

Σχολιάζοντας στην επένδυση που κάνει η ομάδα του σε νεαρούς παίκτες, όπως είναι ο ίδιος, ο Κώστας Σλούκας και ο Δημήτρης Κατσίβελης, είπε:

«Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια δείχνει ότι έχει ένα πρόγραμμα για να στηρίξει τα νέα παιδιά. Μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας στηρίζει τα ελληνόπουλα και μακάρι τα επόμενα χρόνια να συνεχιστεί αυτό το πρόγραμμα και να έρχονται συνεχώς νέοι έλληνες παίκτες στην ομάδα».

Τέλος, ο Παπανικολάου δεν εμφανίστηκε καθόλου απογοητευμένος για το ότι δεν συμπεριλήφθηκε στην 12άδα της Εθνικής Ανδρών για το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, πιστεύοντας ότι θα έχει την ευκαιρία να παίξει στην ομάδα σε μελλοντικά τουρνουά.

«Έκανα την προσπάθεια μου, αλλά ο προπονητής έκρινε πως δεν είμαι ακόμα έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα», σημείωσε.

«Αυτό δεν με απογοητεύει αλλά μου δίνει επιπλέον κίνητρο για να δουλέψω. Τα παιδιά μπορούν να μας χαρίσουν μια ακόμα μεγάλη στιγμή κι εύχομαι ολόψυχα να φτάσουν ως το μετάλλιο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr