«Χάθηκε» ο δικτυακός τόπος που προειδοποίησε για ραδιενέργεια από φωτιές στη Ρωσία
Εκτός λειτουργίας παραμένει από την Παρασκευή ο δικτυακός τόπος της ρωσικής υπηρεσίας δασοπροστασίας, η οποία αποκάλυψε ότι οι πυρκαγιές έχουν πλήξει περιοχές μολυσμένες με ραδιενέργεια. Ο υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων Σεργκέι Σόιγκου είχε καταφερθεί εναντίον της υπηρεσίας κατηγορώντας την ότι διασπείρει «ασαφείς πληροφορίες» και προκαλεί πανικό.
Εκτός λειτουργίας παραμένει από την Παρασκευή ο δικτυακός τόπος της ρωσικής υπηρεσίας δασοπροστασίας, η οποία αποκάλυψε ότι οι πυρκαγιές έχουν πλήξει περιοχές μολυσμένες με ραδιενέργεια.
«Αυτό που ξέρω είναι ότι ο δικτυακός τόπος δεν λειτουργεί πια» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υποδιευθυντής της υπηρεσίας Αλεξέι Μπομπρίνσκι.
«Δεν
μπορώ να μαντέψω τι μπορεί να συνέβη» είπε. Υπενθύμισε, πάντως, ότι ο υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων Σεργκέι Σόιγκου είχε καταφερθεί
εναντίον της υπηρεσίας του την Παρασκευή.
Ένας δεύτερος αξιωματούχος της υπηρεσίας δήλωσε, διατηρώντας την ανωνυμία του, ότι είναι «σχεδόν βέβαιος» ότι ο δικτυακός τόπος έκλεισε «έπειτα από διαταγή» που σχετίζεται με τις δηλώσεις του Σόιγκου.
Ο υπουργός είχε διαβεβαιώσει ότι οι πρωτοφανείς πυρκαγιές δεν έχουν πλήξει καμία περιοχή μολυσμένη με ραδιενέργεια από το πυρηνικό δυστύχημα του Τσερνόμπιλ το 1986.
Σε δηλώσεις του που είχαν μεταδοθεί από την τηλεόραση, ο υπουργός Σόιγκου είχε
επικρίνει «τις ασαφείς πληροφορίες που δημοσίευσε αυτός ο σκοτεινός δικτυακός τόπος».
Η υπηρεσία δασοπροστασίας Roslesozachtchita ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι περίπου 40.000 στρέμματα δάσους μολυσμένου με ραδιενέργεια, κυρίως στην επαρχία Μπριάνσκ, κάηκαν από τις πυρκαγιές τον Ιούλιο. Ο δικτυακός τόπος της υπηρεσίας, www.rcfh.ru, παραμένει εκτός λειτουργίας το απόγευμα της Κυριακής.
Το γερμανικό υπουργείο Περιβάλλοντος διαβεβαίωσε αργότερα ότι η Ευρώπη δεν κινδυνεύει από τη διασπορά ραδιενεργών σωματιδίων στον καπνό. Άλλοι ειδικοί δήλωσαν στο Reuters ότι και για τη Ρωσία ο κίνδυνος είναι μηδαμινός.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- ΣΥΡΙΖΑ: Ανίκανη και αδιάφορη για λύσεις στον πρωτογενή τομέα η κυβέρνηση
- Η ΚΕΔΕ στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής
- Ταυτοποιήθηκαν οι δύο 24χρονοι που παραβίαζαν κόκκινα με μηχανή – Πώς προσπάθησαν να σβήσουν τα ίχνη τους
- Σάλος με AI εικόνες που ανέβασε ο Τραμπ – Δείχνουν τη Γροιλανδία (και όχι μόνο) αμερικανική και θεατές τους Ευρωπαίους
- «A House of Dynamite»: Tι θα έκανε ένας πρόεδρος μπροστά σε μια πυρηνική επίθεση; – Ειδικοί απαντούν
- «Παιχνίδια» παγκόσμιας εξουσίας – Ο αποδυναμωμένος ΟΗΕ, η διεθνής αταξία και μια κομβική διαδοχή
- Έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία: Συναγερμός για επικίνδυνα φαινόμενα – Καταιγίδες και στην Αττική
- Σκύλος: Από τι εξαρτάται η χρονική διάρκεια εκπαίδευσής του;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442