Στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
στις
Βρυξέλλες μεταβαίνει την Κυριακή ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών
Ιερώνυμος, μετά από πρόσκληση του προέδρου της Επιτροπής
Μανουέλ Μπαρόζο, προκειμένου να λάβει μέρος, με άλλους ευρωπαίους θρησκευτικούς ηγέτες, σε συνάντηση
διαλόγου με θέμα την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού
αποκλεισμού, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.
Στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες μεταβαίνει την Κυριακή ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, μετά από πρόσκληση του προέδρου της Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο.
Όπως ανακοινώθηκε από την Ιερά Σύνοδο, ο αρχιεπίσκοπος θα συμμετάσχει μαζί με άλλους Ευρωπαίους θρησκευτικούς ηγέτες σε συνάντηση διαλόγου με θέμα την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, που διοργανώνει τη Δευτέρα ο κ. Μπαρόζο σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γ.Μπούζεκ.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο αρχιεπίσκοπος θα αναφερθεί αναλυτικά στις δράσεις και πρωτοβουλίες της αρχιεπισκοπής αλλά και εν γένει της Εκκλησίας της Ελλάδος, στον κοινωνικό και προνοιακό τομέα και ιδιαίτερα στην ανάγκη στήριξης στις δύσκολες αυτές στιγμές που διέρχεται η χώρα, των πλέον ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.
Επιπροσθέτως θα τονίσει τη σημασία της συνεργασίας για τα ζητήματα αυτά με τους αρμόδιους φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς η φετινή χρονιά έχει επισήμως ανακηρυχθεί ως έτος για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι ο αρχιεπίσκοπος θα καταθέσει στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις και προτάσεις της Εκκλησίας για την αντιμετώπιση των φαινομένων που απειλούν τη συνοχή των ευρωπαϊκών κοινωνιών.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας