Ράλι Σερβίας 2010: Ασφάλτινη προετοιμασία με νίκη του M. Hirvonen
Ο Φινλανδός και η Ford συμμετείχαν στο βαλκανικό αγώνα στο πλαίσιο των
ασφάλτινων δοκιμών τους για τη συνέχεια του WRC και έφτασαν πρώτοι στη
ράμπα του τερματισμού με διαφορά οκτώ λεπτών.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Ford για τα τέσσερα ασφάλτινα ράλι του δεύτερου μισού του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, ο Mikko Hirvonen συμμετείχε με το Ford Focus WRC στο Ράλι Σερβίας και φυσικά επιβεβαίωσε με νίκη τον τίτλο του φαβορί που είχε εξαρχής.
Ο Φινλανδός, με το συνοδηγό του Jarmo Lehtinen, κέρδισαν με διαφορά σχεδόν οκτώ λεπτών στο τέλος του διήμερου αγώνα, παρότι την πρώτη από τις δύο ημέρες έβρεχε καταρρακτωδώς.
Σύντομα ο Φινλανδός και η Ford θα κάνουν εκτενείς δοκιμές στην άσφαλτο της Ισπανίας, ώστε να πλησιάσουν την απόδοση της Citroen που εξειδικεύεται (όπως και οι οδηγοί της, Sebastien Loeb και Dani Sordo) στη συγκεκριμένη επιφάνεια.
Μετά το τέλος του Ράλι Σερβίας ο Mikko Hirvonen δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του WRC: «Πέρασαν οκτώ μήνες από το τελευταίο ασφάλτινο ράλι του και στη Σερβία θέλαμε να ξεσκουριάσουμε και να βρούμε καλό ρυθμό με το Focus WRC σε αυτή την επιφάνεια.
Ο καιρός στο πρώτος σκέλος ήταν απαίσιος και ήταν αδύνατο να προσβλέψεις τι ρυθμίσεις και τι ελαστικά θα χρειαστείς για τις εναλλασσόμενες συνθήκες. Αλλά αυτό μπορεί να συμβεί και στο WRC, οπότε ήταν καλή εμπειρία να μάθουμε πώς να οδηγούμε με αυτό τον τρόπο.
Το πρωί της δεύτερης μέρας ήταν πιο στεγνό και έτσι καταφέραμε να κάνουμε πιο φυσιολογική δουλειά. Δοκιμάσαμε ορισμένες τροποποιήσεις στις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου, τις οποίες θα επανεξετάσουμε και στις δοκιμές της Ισπανίας. Αυτό το ράλι ήταν ο τέλειος τρόπος να προετοιμαστούμε για τους επερχόμενους ασφάλτινους αγώνες του WRC», κατέληξε ο Φινλανδός.