Τα παλιά επαγγέλματα ξαναζωντανεύουν στην Χρυσαλίδα
Τρανός γάμος θα γίνει στο χωριό! Η Φρόσω, η κόρη του μπάρμπα Μελέτη του Μαραγκού, παίρνει επιτέλους τον Μιχαλάκη τον γιο του Κυρ Χαρίλαου του Πεταλωτή. Έρωτας μεγάλος βλέπετε…Ελάτε όλοι το Σάββατο 12 Ιουνίου 2010 στις 11:00 π.μ. να αναβιώσουμε μοναδικά μιαν άλλη εποχή! Δύο χρόνια τα μαγείρευαν τα παιδιά και δώστου κλεφτές ματιές, αλλά […]
Ώσπου ο Μιχαλάκης πήρε το θάρρος και πήγε στον κυρ Χαρίλαο…
Τώρα όλοι οι επαγγελματίες του χωριού δουλεύουν πυρετωδώς για το μεγάλο γεγονός. Ο μπάρμπα Μελέτης ο Μαραγκός, με τα νταβίδια, με τις πλάνες και με τα σκαρπέλα να μαστορέψει τα έπιπλα για τα παιδιά, ο κύριος Ζαχαρίας ο Ράφτης να ράψει στο χέρι το κοστούμι το γαμπριάτικο και να ανάψει τα κάρβουνα στο σίδερο για τα κυριακάτικα ρούχα των συγχωριανών του, η θεια Μερόπη η Υφάντρα να αφήσει το κουτσομπολιό και να υφάνει στον αργαλειό της φλοκάτες και χράμια για το καινούριο σπιτικό, ο κυρ Ανέστης ο τσαγκάρης πωπω παπούτσια που έχει να μπαλώσει με τα κατσαπρόκια και ο Θύμιος ο μπαρμπέρης όλους να τους συμμαζέψει, λίγο κούρεμα λίγο ξύρισμα.
Αχ! Να δείτε δε θα προλάβουμε. Μικροί – μεγάλοι όλο και κάποια βοήθεια θα μπορέσετε να δώσετε στους παλιούς επαγγελματίες να ετοιμάσουν ό,τι χρειάζεται για τους νιόνυμφους.
Ο καιρός πλησιάζει…
Το δημοφιλές πρόγραμμα των “Παλιών Επαγγελμάτων” εντάσσεται στα βραβευμένα Eκπαιδευτικά Προγράμματα που διοργανώνει κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία το “Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας” , το οποίο εδρεύει εντός του “Πολιτιστικού Πάρκου Χρυσαλίδα”, πρόγραμμα που επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από 10.000 μαθητές σχολείων από όλη την Ελλάδα και φοιτητές από όλο τον κόσμο.
Ελάτε όλοι το Σάββατο 12 Ιουνίου 2010 στις 11:00 π.μ. να αναβιώσουμε μοναδικά μιαν άλλη εποχή!
Τα γραφικά εργαστήρια στην Παλιά Αγορά εκθέτουν το μουσειακό εξοπλισμό επαγγελμάτων που έχουν χαθεί, όπως του μπαρμπέρη, της υφάντρας, του λούστρου, του νερουλά, του σιδερά, του πεταλωτή, του τσαγκάρη, του ωρολογοποιού, του καφετζή, του ράφτη, του ακονιστή, του μαραγκού, του καστανά, του παγωτατζή.
Επιπλέον, το πρόγραμμα των “Παλιών Επαγγελμάτων” θεατροποιήθηκε με πολύ κέφι από ηθοποιούς – παιδαγωγούς που προσέθεσαν μαλιστα και κωμικά στοιχεία, προσδίδοντας μια ζωντάνια που μάγεψε μικρούς και μεγάλους και τους ταξίδεψε σε μιαν άλλη εποχή.
Στην ιστοσελίδα του “Πολιτιστικού Πάρκου Χρυσαλίδα” (www.politistikoparko.gr) έχετε την ευκαιρία να δείτε μαγνητοσκοπημένο μέρος του προγράμματος.
Είσοδος: 8 ευρώ
Για τη συμμετοχή σας ενημερώστε τη Γραμματεία του Πάρκου στα τηλέφωνα: (0030) 22990 – 47999, 22990 – 67999 και 22990 – 67770.
“Πολιτιστικού Πάρκου Χρυσαλίδα”
16ο χλμ. προέκτασης Αττικής Οδού προς Λαύριο
- H εύθραυστη μητέρα μου, η Όντρεϊ – Η απόπειρα αυτοκτονίας, οι ναζί γονείς και οι πόλεμοι
- Το κίνητρο που ψάχνει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Άρης του Σιάο
- Το Ισραήλ διέταξε την εκκένωση χωριών βόρεια του ποταμού Λιτάνι – Καταγγελίες για εθνοκάθαρση στον Λίβανο
- Εκλεισε μετά τα προβλήματα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του fuel pass – Αλλάζει ο τρόπος υποβολής
- Ο Λίνεκερ είδε «σημάδια πανικού» στην Άρσεναλ
- Το Artemis ΙΙ έσπασε το ρεκόρ του Apollo 13 για την μεγαλύτερη απόσταση από τη Γη –
- Άρση ασυλίας ζητά η Παπακώστα και δηλώνει πως δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές υπό προϋποθέσεις
- Athens Airport Traffic Resilient Despite Middle East Turmoil
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442