Ξέρετε ότι η ασφαλής και σωστή συντήρηση των τροφίμων, βοηθάει όχι μόνο στο να μην αλλοιωθούν αλλά και να διατηρήσουν ένα σημαντικό ποσοστό των θρεπτικών τους συστατικών;
Ξέρετε ότι η ασφαλής και σωστή συντήρηση των τροφίμων, βοηθάει όχι μόνο στο να μην αλλοιωθούν αλλά και να διατηρήσουν ένα σημαντικό ποσοστό των θρεπτικών τους συστατικών;
Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ακολουθείτε ορισμένες βασικές αρχές σωστής και ασφαλούς συντήρησης των τροφίμων στο ψυγείο όπως οι παρακάτω:
Κάθε κατηγορία τροφίμου χρειάζεται συγκεκριμένο χρόνο συντήρησης.
Όταν μαγειρευτεί το φαγητό αφήστε το να πάρει θερμοκρασία δωματίου και βάλτε το αμέσως στο ψυγείο, όχι όμως ζεστό.
Μην ψύχετε – αποψύχετε και επαναψύχετε τρόφιμα, γιατί αυξάνεται της πιθανότητες να αναπτύξουν μικροοργανισμούς και να χαλάσουν.
Μην τοποθετείτε στο ψυγείο ωμά και μαγειρεμένα μαζί.
Φυλάσσετε τα τρόφιμα σε αεροστεγείς – αδιαφανείς μεμβράνες, σακούλες, τάπερ.
Το κρέας, το ψάρι, το κοτόπουλο δεν χάνουν τη θρεπτική τους αξία όταν καταψύχονται ή ψύχονται.
Μην τεμαχίζετε και μετά φυλάτε τεμαχισμένα τα φρούτα και τα λαχανικά.
Τέλος, διαβάζετε πάντα το χρόνο συντήρησης στη συσκευασία κάθε τροφίμου μετά το άνοιγμα του.
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.