Νέα μέθοδος ανάπτυξης μαστού από βλαστοκύτταρα
Μελβούρνη: Επιστήμονες από τη Μελβούρνη ελπίζουν ότι μία νέα μέθοδος θεραπείας, με τη χρήση βλαστοκυττάρων, θα δώσει σε χιλιάδες γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή, για την αφαίρεση καρκινικών κυττάρων, τη δυνατότητα να έχουν ξανά ένα φυσικό μαστό.
Μελβούρνη: Επιστήμονες από τη Μελβούρνη ελπίζουν ότι μία νέα μέθοδος θεραπείας, με τη χρήση βλαστοκυττάρων, θα δώσει σε χιλιάδες γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή, για την αφαίρεση καρκινικών κυττάρων, τη δυνατότητα να έχουν ξανά ένα φυσικό μαστό.
Πειράματα της νέας αυτής μεθόδου, η οποία ονομάζεται Neopec και χρησιμοποιεί την αναπαραγωγική ικανότητα του γυναικείου σώματος να δημιουργήσει νέους ιστούς στον μαστό, θα ξεκινήσουν εντός των επόμενων μηνών στο Ινστιτούτο «Μπέρναρντ Ο’Μπράιεν».
Στο πρώτο στάδιο του πειράματος θα πάρουν μέρος πέντε γυναίκες, των οποίων μέρος του μαστού έχει αφαιρεθεί εξαιτίας του καρκίνου.
Ο επικεφαλής της εν λόγω έρευνας, Δρ Γουέϊν Μόρρισον, σημειώνει ότι η μέθοδος έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε χοίρους και υπάρχει 50% πιθανότητα να επιτύχει και σε ανθρώπινους οργανισμούς. «Αν πραγματικά επιτύχει, θα είναι μια μεγάλη επιτυχία, αλλά σ’ αυτό το στάδιο δεν είμαστε ακόμη σίγουροι», τονίζει ο Αυστραλός επιστήμονας.
Αν η νέα αυτή ελπιδοφόρα θεραπευτική μέθοδος δοκιμαστεί επιτυχώς, μέχρι το 2013 θα μπορεί να προσφερθεί σε γυναίκες της Αυστραλίας, της Ευρώπης και της Ν.Α Ασίας, που έχασαν μέρος του μαστού, ενώ μέχρι το 2015 θα χρησιμοποιείται για ολική αντικατάσταση του μαστού, έπειτα από μαστεκτομή. Το 2020, θα μπορεί να προσφερθεί και σε γυναίκες που επιθυμούν να προβούν σε μεγέθυνση των μαστών.
Επιπλέον, οι επιστήμονες εκτιμούν πως η νέα θεραπεία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την ανάπλαση οστών.
Αν το Neopec επιτύχει, υπολογίζεται ότι μέχρι το 2016 θα αποφέρει κέρδη ύψους 20εκατ. δολαρίων Αυστραλίας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
health.in.gr
- Προειδοποίηση ΔΝΤ: Ο πόλεμος μπορεί να βυθίσει σε επισιτιστική ανασφάλεια άλλα 45 εκατ. ανθρώπους
- Ο Μαρκ Ρούτε αποθέωσε τον… Τραμπ: «Θαυμάζω την ηγεσία του» – Τι είπε για τον «αφανισμό» του Ιράν
- Ρίξτε μια ματιά στο τρένο με το οποίο ταξίδευε ο Τίτο
- Εκτός ο Ευαγγέλου: Χωρίς Έλληνα διαιτητή το μουντιάλ, όπου πάνε Νορβηγός και Σουηδός
- «Κροτίδες» μεταξύ ΠΑΣΟΚ-Γεωργιάδη για τα ρουσφέτια: Τώρα θυμήθηκε το Πάσχα ο ρουσφετάκιας υπουργός για να ξεφύγει
- Οι νέοι αλλάζουν τους κανόνες εργασίας και λένε «όχι» στο burnout του γραφείου – 1 στους 4 επιλέγει τεχνικά επαγγέλματα
- H Γη γίνεται όλο και φωτεινότερη τις νύχτες – Η Ευρώπη όμως σκοτείνιασε
- Ο Κάραγκερ δεν «μάσησε» τα λόγια του για τις μεταγραφές της Λίβερπουλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442