Σεμινάρια φροντιστών ανοϊκών ασθενών
Αθήνα: Στη νόσο Αλτσχάιμερ μαζί με τον ασθενή πάσχει όλη η οικογένεια. Στην Ελλάδα, κατά κανόνα οι ανοϊκοί ασθενείς παραμένουν στο σπίτι τους και την ευθύνη της φροντίδας αναλαμβάνουν τα μέλη της οικογένειας. Οι αυξημένες απαιτήσεις αυτής της φροντίδας έχουν ως αποτέλεσμα την οικονομική, ψυχολογική και σωματική επιβάρυνση των φροντιστών.
Αθήνα: Στη νόσο Αλτσχάιμερ μαζί με τον ασθενή πάσχει όλη η οικογένεια. Στην Ελλάδα, κατά κανόνα οι ανοϊκοί ασθενείς παραμένουν στο σπίτι τους και την ευθύνη της φροντίδας αναλαμβάνουν τα μέλη της οικογένειας. Οι αυξημένες απαιτήσεις αυτής της φροντίδας έχουν ως αποτέλεσμα την οικονομική, ψυχολογική και σωματική επιβάρυνση των φροντιστών.
Η αναγνώριση και ανακούφιση του φορτίου των φροντιστών αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της νόσου. Η ενημέρωση και η εκπαίδευση είναι παράγοντες που μπορούν να συνδράμουν σημαντικά τον φροντιστή στο δύσκολο έργο του.
Η Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών διοργανώνει και φέτος εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους συγγενείς και τους φροντιστές των ανοϊκών ασθενών το Σάββατο 24 Απριλίου 2010, στο Πολεμικό Μουσείο (10:00 έως 19:00).
Σε τέσσερις ομάδες εργασίας που θα αποτελούνται από 15 άτομα και τον συντονιστή, οι φροντιστές των ανοϊκών ασθενών θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με ειδικούς επιστήμονες για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που βιώνουν, ώστε να αντιμετωπίσουν καλύτερα τον ασθενή τους.
Οι ομάδες θα επαναλαμβάνονται ανά μιάμιση ώρα και περιλαμβάνουν τις εξής ενότητες:
- Θεραπείες της νόσου Αλτσχάιμερ
- Εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ
- Διαταραχές συμπεριφοράς στην Ανοια
- Καθημερινά πρακτικά προβλήματα φροντίδας ανοϊκών ασθενών
Κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να παρακολουθήσει μία ομάδα εργασίας.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στις ομάδες στο τηλέφωνο 9011 40 41 51 (χρέωση από σταθερό 1.45/λεπτό, από κινητό 1.94/λεπτό, περιλαμβάνει ΦΠΑ 21%).
Παράλληλα στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου θα πραγματοποιείται επιστημονική διάλεξη με θέμα Νεότερα δεδομένα στη νόσο Αλτσχάιμερ καθώς και προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ σχετικά με την άνοια.
Οι διαλέξεις θα επαναλαμβάνονται ανά μιάμιση ώρα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει τη δυνατότητα να προμηθευτεί δωρεάν ενημερωτικά έντυπα για την νόσο Αλτσχάιμερ και πληροφοριακό υλικό για τις υπάρχουσες δομές και υπηρεσίες στην Αθήνα και την επαρχία.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Novartis Hellas AE
health.in.gr
- Εφιαλτική νύχτα των Χριστουγέννων για μια γυναίκα στην Αταλάντη – Σκύλος τη δάγκωσε και της έκοψε δύο δάχτυλα
- Γαύδος: Διάσωση 361 αλλοδαπών από το Λιμενικό
- «Κινείται για τον Αντράντε ο ΠΑΟΚ…»
- Ελένη Παπαδοπούλου: Στην Ευελπίδων ο γιος της που συνελήφθη για τη δολοφονία της – Όταν έλεγε ότι «ήταν ατύχημα από τσιγάρο»
- Νέα Αριστερά για τη λογοκρισία στη Φλώρινα: Μας γυρίζουν στον Μεσαίωνα του Καντιώτη
- Μέσα στη «Φωλιά του Λύκου», το κρυφό αρχηγείο στο δάσος από όπου ο Χίτλερ διεύθυνε τον πόλεμο
- Yπόθεση Νεγκρέιρα: «Η Ρεάλ σκοπεύει να διεκδικήσει αποζημιώσεις από την Μπαρτσελόνα»
- Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο συμπλήρωσε 300 χρόνια – Αργοψημένο γουρουνόπουλο και φάντασμα στο κελάρι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)











































![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ot_golden_visa24_1-1200x703-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442